Hoitovirheen takia halvaantunut Heidi Foxell riemuitsee kuntoutumisen edistymisestä – ”Kuudessa minuutissa kävelin 197 metriä”

Keväällä poliisiksi valmistunut Heidi Foxell kertoo kuntoutumisestaan Instagramissa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Heidi Foxell loukkaantui vakavasti, kun häntä ammuttiin vatsaan Hyvinkään joukkuampumisessa.

Keväällä poliisiksi valmistunut Heidi Foxell kertoo kuntoutumisestaan Instagramissa.
Teksti:
Anni Niittylahti

Hyvinkään joukkoammuskelussa vuonna 2012 vakavasti loukkaantunut poliisi Heidi Foxell päivittää uutisia kuntoutumisestaan Instagramissa.

Loukkaantumisen seurauksena pyörätuoliin joutuneen Foxellin julkaisemassa videossa hän kävelee apuvälineeseen tukeutuneena.

”Puoli vuotta sitten oli 6min:n kävelytesti eva-telineen kanssa ja silloin kävelin 119 m. Tehtiin testi tänään uudestaan ja nyt 6min:ssa kävelin 197 m”, poliisi kertoo kuvatekstissä.

Heidi Foxell kertoo, kuinka jalkojen pituusero vaikuttaa kävelemiseen:

”Videolla näkee miten jalkojen pituusero vaikutta oikeanjalan liikkeeseen ja joudun selkeästi heittämään sitä lantiolla vähän sivulle. (Jaloissa melkein 2cm pituusero).”

Foxell on tyytyväinen, kuinka jalkojen liike ja kävelytahti ovat kehittyneet puolessa vuodessa.

Vastoinkäymisten kautta voittoon

Vuonna 2021 Eero Hiltusen luoti osui poliisikokelas Heidi Foxellia vatsaan. Luoti tuhosi hänen suolistonsa lähes kokonaan ja Foxell joutui läpikäymään monia leikkaushoitoja.

Vuonna 2014 tehty hoitovirhe tähystyksen yhteydessä johti hänen jalkojensa halvaantumiseen. Ennen sitä Foxell oli jo pystynyt liikkumaan jonkin verran ilman pyörätuolia.

Halvaantumisen lisäksi hän alkoi kärsiä voimakkaista hermokivuista.

Lue myös: Hyvinkään ammuskelussa loukkaantuneen poliisin uskomaton selviytymistarina – Heidi Foxell: ”Ainoa asia, joka esti minua tekemästä itsemurhaa, oli äitini”

Foxellin vastoinkäymiset eivät suinkaan jääneet tähän, vaan pari vuotta myöhemmin hän sairastui leukemiaan.

”Usko on meinannut loppua monen monta kertaa, enkä ole meinannut jaksaa seuraavaan päivään. Olen mennyt itkien nukkumaan. Sitten on vain pitänyt toitottaa itselleen, että huomenna on parempi päivä”, Foxell kertoi Seuralle vuonna 2018.

Joukkoampumisen ja siitä johtuneen loukkaantumisen seurauksena Heidi Foxellin poliisiopinnot keskeytyivät vuosiksi.

Kovat koettelemukset eivät kuitenkaan jarruttaneet hänen haluaan päästä poliisiksi, ja lopulta Foxell valmistui ammattiin keväällä 2023.

Miikka Matikka on jättänyt synkkyyden taakseen ja katsoo elämää positiivisin silmin. © Petri Blomqvist/Otavamedia

Lue myös: Hyvinkään ammuskelusta selvinnyt pesäpalloilija: Suru on edelleen läsnä

X