Jarno Kokko on vuoden 2018 tangokuningas – Vastakruunattu laulaja vastaa syytöksiin ylimielisyydestä: ”Olen ollut ujo ja arka”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Seinäjoen tangomarkkinoilla on valittu vuoden 2018 tangokuningas. Laulukilpailussa voiton vei espoolainen Jarno Kokko, 37.
Seinäjoen tangomarkkinoilla on valittu vuoden 2018 tangokuningas. Laulukilpailussa voiton vei espoolainen Jarno Kokko, 37. © Top Focus / Seinäjoen Tangomarkkinat
Vuoden 2018 tangokuninkaaksi torstaina kruunattua Jarno Kokkoa, 37, on kuvailtu mystiseksi mieheksi ja syytetty jopa ylimielisyydestä. Hän itse vakuuttaa olevansa helposti lähestyttävä ja valmis antamaan yleisölle kaikkensa.

Kokko osallistui tangokisaan ensimmäisen kerran vuonna 2013 ja toisen kerran 2014, jolloin hän ylsi jo finaaliin saakka.

”Silloin olin kuitenkin vielä ujo ja arka. Käperryin kuoreen, enkä pystynyt antamaan kisassa kaikkeani. Kun ikää on tullut lisää, ajatustapa on muuttunut. Nyt uskallan tuoda itseäni lavalla esiin. Olen antanut itselleni luvan nauttia esiintymisestä. Neljänkympin raja lähestyy koko ajan, nyt pitää jo tietää, mitä haluaa elämässään tehdä.”

Matkahuollossa varastomiehenä työskentelevä Kokko on kotoisin Tyrnävältä. Helsinkiin hän muutti vuonna 2005 ja asuu nykyään Espoossa. Takana on lauluopintoja niin Oulussa kuin Sibelius Akatemiassakin.

Tunteet pinnassa Tangokadulla kruunajaisten jälkeen

”Sysäyksen musiikin opiskeluun antoi oopperalaulaja Jyrki Anttila, joka laulukurssilla Kempeleellä kehotti hakeutumaan Oulun konservatorioon. Nuorempana innostuin myös punkista ja metallista,  mutta tanssimusiikki on aina ollut lähellä sydäntäni. Viime vuosina olen keikkaillut Yhdet vielä -bilebändini kanssa päivätyö ohessa.”

Jarno kuvaa itseään mieheksi, joka uskaltaa näyttää tunteensa. Tangofinaalissakin silmäkulma kostui monta kertaa.

”Ei voi sanoa, että unohtumaton ilta, koska en muista kruunajaishetkestä mitään. Muisti varmaan palailee päivän mittaan pätkittäin.”

Tunteet olivat pinnassa myös kruunajaisten jälkeen Tangokadulla, kun kuningas otti onnitteluja vastaan.

”Se ihmisten lämpö oli hienoa.”

Tangokuninkaan tärkein tukija on oma avovaimo

Kuninkaan rakkain tukija on kuitenkin avovaimo, jonka kanssa asiat on puhuttu läpi jo ennen kisaa.

”Hän tietää, mihin olen lähtemässä ja on luvannut tukensa.”

Lapsia pariskunnalla ei vielä ole, mutta perheeseen kuuluu kaksi ranskanbuldoggia, joiden kanssa lenkkeily on Jarnolle yksi tapa rentoutua.

Kotona uusi kuningas pääsee pistäytymään tangoviikonlopun jälkeen maanantaina ennen kuin kuninkaalliset velvollisuudet kutsuvat.

”Käytän kaiken vapaa-ajan nukkumiseen, sillä yöunet ovat jäänet tosi vähiin. Onneksi ääni on kestänyt toistaiseksi hyvin.”

Tangokunigasta onnittelevat laulukilapilun naisfinalistit.

Vuoden 2018 tangokunigasta onnittelevat laulukilpailun naisfinalistit, vas. Nina Åkerman, Kia Heiskanen, Saana Sassali, Raisa Laine, Hanna Hirvonen sekä Virpi Piippo. Yksi heistä kruunataan tangokuningattareksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla lauantai-iltana 14.7.2018. © Top Focus / Seinäjoen Tangomarkkinat

X