Kesäteatterit kutsuvat – Kokosimme kesän 2021 tarjonnasta 10 kiinnostavaa esitystä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Syntipukki
Syntipukin esitykset Bastionin kesäteatterissa Haminassa 18.–28.8. © Esko Tuovinen
Seura kokosi tärpit esityksiin eri puolilta Suomea. Mukana on tuttuja näyttelijöitä teatterista ja televisiosta.

Toivottavasti kesäteatterit viihdyttävät jälleen yleisöä läpi kesän – nappaa tästä kiinnostavimmat esitykset kalenteriisi:

Syntipukki

Agapetuksen 1930-luvun komediaklassikossa omasta maitokaupasta haaveilevalle Koikkalaiselle sattuu ja tapahtuu, kun hän ottaa vastaan syntipukin viran tavaratalosta. Näytelmän on sovittanut ja sen ohjaa jälleen kerran Mikko Kivinen, joka piipahtaa lavallakin. Muissa osissa nähdään Ville Keskilä, Minna Koskela ja Jane Kääriäinen.

Esitykset Bastionin kesäteatterissa Haminassa 18.–28.8.

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

Kirjailija Tuomas Kyrön suosittu hahmo nähdään lavalla Vesa Vierikon näyttelemänä, kun Kansallisteatterin lavoilta tuttu näytelmä vierailee Porissa. Juoni muistetaan myös valkokankaalta: vanha jäärä valmistautuu lähtemään viimeiselle matkalleen. Mika Myllyaho ohjaa, rooleissa myös Tero Koponen, Ilja Peltonen ja Maruska Verona sekä muusikkona Samuli Laiho.

Esitykset Kirjurinluodon kesä­teatterissa Porissa 9.7. saakka.

Something Rotten! – Jotain mätää

Putous-tähti Christoffer Strandberg tekee ensimmäisen musikaaliroolinsa Suomen kantaesityksessä, kun hän näyttelee Shakespearea. Broadway-lavoilta tutussa musikaalissa näyttelevät myös tangokuningas Marko Maunuksela, tenavatähti Antti LJ Pääkkönen, laulaja Reeta Vestman ja Salatuista elämistä tuttu Irina Isberg (ent. Vartia).

Esitykset Törnävän kesäteatterissa Seinäjoella 10.7.–21.8.

Something Rotten! © Törnävän kesäteatteri

Something Rotten! © Törnävän kesäteatteri/Emilia Boulevard ja Jukka Kontkanen

Sofian maailma

Jostein Gaarderin menestyskirjaan perustuva näytelmä nähdään Suomenlinnassa Ryhmäteatterin esittämänä. 30 vuotta sitten ilmestyneen romaanin juonta mukailevassa näytelmässä Sofia alkaa saada mystisiä kirjeitä, jotka tempaisevat hänet filosofian maailmaan. Johanna Freundlich ohjaa ja dramatisoi, Suvi Blick näyttelee pääroolin. Lavalla nähdään myös Robin Svartström, Jouni Innilä ja Sari Mällinen.

Esitykset Suomenlinnan kesäteatterissa Helsingissä 2.7.–4.9.

Ronja Ryövärintytär

Lapin tunnetuimpiin kesäteattereihin lukeutuva Konttisen kesäteatteri juhlii 25-vuotista taivaltaan esittämällä Astrid Lindgrenin klassikkosatuun pohjautuvan Ronja Ryövärintyttären näytelmänä. Koko perheelle sopivan näytelmän teemana on ystävyyden voima. Ohjaaja Joni Kuokkanen, Ronjaa esittää tanssija-näyttelijä Laura Kallas-Herd.

Esitykset Konttisen kesäteatterissa Rovaniemellä 25.6.–6.8.

Ronja Ryövärintytär © Konttisen kesäteatteri

Ronja Ryövärintytär © Minna Pakkanen/Valokuvaamo Kipinä

39 askelta

Alfred Hitchcockin elokuvanakin tunnettu vakoojafarssi nähdään Emma Teatterin lavalla Mikko Koukin ohjaamana. Komediassa seurataan tekaistua murhasyytöstä pakenevaa miestä, joka kohtaa pakomatkallaan kauniin vaaleaverikön. Pääroolissa nähdään Tuntemattomasta sotilaasta ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu Hannes Suominen. Muissa rooleissa Elviira Kujala, Miska Kaukonen ja Tom Petäjä.

Esitykset Emma Teatterissa Naantalissa 14.8. saakka.

39 askelta © Teatteri Emma

39 askelta © Teatteri Emma/Otto-Ville Väätäinen

Pokka pitää

Rakastettuun tv-sarjaan pohjautuvassa näytelmässä kulttihahmo Hyacinth Bucket kuulee, että naapurin vetämään näytelmäkerhoon etsitään näyttelijää. Käänteitä riittää, kun naapuri ei olekaan yhtä mieltä Hyacinthin kanssa. Timo Rissasen ohjaaman komedian pääosaa esittää Kumman kaa -sarjasta tuttu Minna Koskela.

Esitykset Imatran kesäteatterissa Imatralla 29.6.–1.8.

Hajuvettä ja lihapullia

Maria Lund ja Päivi Pylvänäinen näyttelevät ystäviä teatterin kulisseihin sijoittuvassa, Lundin ja Kalle Pylvänäisen käsikirjoittamassa näytelmässä. Esityksessä seurataan kahden uraäidin valmistautumista ennen esiripun nousua, ja luvassa on musiikkia rockista oopperaan ja iskelmään. Muissa rooleissa muusikot Anu Kosonen ja Elisa Järvelä.

Esitykset Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa Hämeenlinnassa 28.7.–15.8.

Sinä olit tähti

Musiikkikomediassa lavalla nähdään Putouksesta tuttu Ernest Lawson ja stand up -koomikot Krisse Salminen ja Niko Kivelä. Näytelmässä tähtiä luotsaavalla Maxinella on menestyvä ohjelmatoimisto, kunnes hän menettää parhaat asiakkaansa. Käsikirjoituksesta vastaavat Jani Karvinen, Ville Pusa ja Sami Hintsanen, muissa rooleissa Mikko Pohjola ja Jukka Kuronen.

Esitykset Meri Oulun kesäteatterissa Oulussa 30.6.–24.7.

Sinä olit tähti © Meri Oulun Kesäteatteri

Sinä olit tähti © Meri Oulun Kesäteatteri

Koukussa

Ilkka Heiskanen ohjaa Ray Cooneyn tunnetun brittifarssin, jossa kahden perheen keskellä kaksoiselämää eläneen taksikuskin kulissit uhkaavat alkaa kaatuilla. Taksikuski tekee kaikkensa pitääkseen kaksi perhettään erossa toisistaan. Käänteitä riittää. Rooleissa muun muassa Seppo Halttunen, Jussi Lampi, Anna-Leena Sipilä ja Kirsi Ylijoki.

Esitykset Krapin Kesäteatterissa Tuusulassa 1.9. saakka.

Lue myös: Näyttelijä-ohjaaja Sari Siikander on tarkastellut omia arvojaan: ”Intouduin konmarittamaan elämääni – luovuin turhista asioista ja ihmisistä”

X