Kirjailija Antti Tuuri: ”Leipäjonot ovat yhteiskuntamme häpeäpilkku”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Antti Tuurin kirjaan perustuva elokuva Ikitie sai ensi-iltana tänä syksynä. Hän saapui linnaan vaimonsa Merjan kanssa. © PEKKA MUSTONEN/OTAVAMEDIA
Kirjailija Antti Tuuri saapui Linnan juhliin aviovaimonsa Merja Hietaharju-Tuurin seurassa. Hän on juhlinut linnassa ensikertaa Kekkosen valtakaudella.

Kirjailija Antti Tuuri saapui Linnan juhliin aviovaimonsa Merja Hietaharju-Tuurin seurassa. Tuurin kirjaan perustuva elokuva Ikitie sai ensi-iltana tänä syksynä, ja myös elokuvan pääroolissa näytellyt Tommi Korpela juhli presidentinlinnassa vaimonsa Elina Knihtilän kanssa.

Tuuri kertoi presidentinlinnan olevan jo tuttu paikka, sillä hän on juhlinut siellä jo useaan otteeseen.

”Olen jo niin vanha, että olen juhlinut täällä Kekkosen ajasta lähtien jokaisen presidentin aikana. Ainahan juhliin pääsy yhtä hauskalta tuntuu, vaikka kaikki sitä kiroavat, että on niin ahdasta ja niin kuumaa. Kukaan ei kuitenkaan tunnu kutsusta kieltäytyvän”, Tuuri totesi.

 Antti Tuuri iloitsee nuorison uskosta tulevaisuuteen

Kirjailija kertoi olevansa yleisesti ylpeä Suomen yhteiskunnasta.

”Onhan Suomessa paljon ylpeyden ja ylpeilemisenkin aiheita. Taiteilijat tekevät hienoa työtä ja talous on nousussa. Nuoriso on lopettanut tupakanpolton ja uskoo tulevaisuuteen”, Tuuri jutteli.

Huolestuneeksi ja surulliseksi hänet tekee erityisesti yksi asia.

”Työhuoneeni on Helsinginkadulla, ja on säälittävää nähdä leipäjonot siellä. Joka kerta kun ne näkee, tekisi mieli soittaa pääministerille, että tule nyt helvetissä katsomaan miten täällä vesisateessa seisoo 200‒300 metriä pitkä jono ihmisiä jonottamassa leipää. Se on häpeäpilkku meidän yhteiskunnassamme. Jotain pitäisi saada tehtyä, mutta nyt tekeillä olevat leikkaukset eivät siinä paljon auta.”

X