Linnan juhlat 2018 – Kokosimme itsenäisyyspäivän sykähdyttävimmät hetket ja juhlavieraiden upeat kuvat

Ympäristöteema näkyi ja kuului vuoden 2018 itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla. Booli oli luomua, ja puvuissa suosittiin kierrätystä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Yhteiskuvassa oli vain kaksi presidenttiä puolisoineen: Sauli Niinistö ja Jenni Haukio sekä Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi. Martti ja Eeva Ahtisaarelta jäivät juhlat väliin kuten Mauno Koiviston leskeltä Tellervo Koivistolta.

Ympäristöteema näkyi ja kuului vuoden 2018 itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla. Booli oli luomua, ja puvuissa suosittiin kierrätystä.
(Päivitetty: )
Teksti: Eveliina Lauhio

Itsenäisyyspäivänä juhlittiin 101-vuotiasta Suomea tasavallan presidentin juhlavastaanotolla. Tämän vuoden teemana oli ympäristö ja ekologisuus.

Jenni Haukion puku koivusta tehdystä kankaasta

Teema näkyi myös presidentin puolison Jenni Haukion alusta loppuun asti käsin tehdyssä minimalistisessa juhla-asussa. Suomalaista perinnettä sekä futurismia yhdistävän asun materiaalina käytettiin koivusta tehtyä kangasta.

Haukio näyttäytyi juhla-asussaan lehdistölle hieman ennen Linnan juhlien kättelyn alkua torstai-iltana.

”Voinko olla siitä jotain mieltä? Onhan se upea, niin kuin aina”, presidentti Sauli Niinistö kuvaili vaimonsa pukua.

Presidenttiparin Aaro-poika oli hoidossa itsenäisyyspäivän juhlien ajan.

”Aaro on isovanhempien luona”, Jenni Haukio kertoi.

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio viihtyivät perinteiseen tapaan myös Linnan tanssiparketilla. © VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Sotaveteraani Mauri Maunula

Sotaveteraani Mauri Maunula yllätti presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion koskettavalla Äänisen yö -laululla. © JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Ilmasto- ja ympäristötekoja tehneet nähtiin Linnassa

Linnan juhlien yhteinen ympäristömme -teema näkyi kutsuvieraslistassa. Tänä vuonna vastaanotolle kutsuttiin noin 1 700 vierasta. Kutsuttuina oli erityisesti niin pieniä kuin suuria ilmasto- ja ympäristötekoja tehneitä suomalaisia.

Ympäristöteema näkyi myös tarjoiluissa ja koristeissa. Koristeet olivat kierrätettäviä, ja ruuissa ja juomissa oli suosittu luomutuotantoa, kotimaisuutta ja kasviksia.

Kahden presidentin juhlapotretti

Tänä vuonna perinteisessä presidenttien yhteiskuvassa poseerasi vain kaksi presidenttiä puolisoineen. Entisistä presidenteistä Linnaan saapui vain Tarja Halonen puolisonsa Pentti Arajärven kanssa.

Selkäoperaatiosta toipuva presidentti Martti Ahtisaari jätti puolisonsa Eeva Ahtisaaren kanssa juhlat tänä vuonna väliin. Myöskään presidentti Mauno Koiviston leski Tellervo Koivisto ei osallistunut tänä vuonna juhliin.

Kuvat: Tommi Tuomi, Kristiina Kurronen / Otavamedia. Jarno Kuusinen, Timo Korhonen / AOP.

Galleria

X