Roald Dahlin Matilda muuntautuu musikaaliksi Tampereen Työväen Teatterissa – ”Moni aikuinen voisi ottaa tästä oppia”

Jaa artikkeli
Matilda-musikaali
8-vuotias Villa Murtagh on nuorin kolmesta nimiroolin esittäjästä Matilda-musikaalissa. © Tampereen työväen teatteri
Roald Dahlin klassikko Matilda kertoo pikkutytöstä, jonka ikävät vanhemmat eivät voisi vähempää piitata tyttärestään.

Lahjakkaat lapset valtaavat Tampereen Työväen Teatterin suuren näyttämön lokakuun lopussa. Vauhdikas Matilda-musikaali kertoo tytöstä, joka ei sulata kohtaamiaan vääryyksiä. Matilda alkaa muuttaa maailmaa paremmaksi älynsä ja yliluonnollisten voimiensa avulla. Tärkeintä on silti asenne, mikä välittyy laulujen sanoistakin. Välillä pitää olla myös pikkuisen tuhma.

Me noustaan kapinoimaan, kapinoidaan kaikesta, on iskulauseita, on iskulauluja!

Musikaali perustuu Roald Dahlin romaaniin, joka julkaistiin englanniksi vuonna 1988. Tim Minchinin säveltämää musikaalia on esitetty Lontoon West Endissä suuren suosion saattelemana jo vuodesta 2010. Tampereen Työväen Teatterille sen ohjaa Samuel Harjanne, jonka aiempia töitä ovat muun muassa musikaalit Billy Elliot ja Kinky Boots.

Lapsirooleihin valittiin 500 hakijan joukosta yhteensä 20 näyttelijää. Matildana vuorottelee kolme nuorta lupausta: Villa Murtagh, Alma Järvensivu ja Helinä Puusa.

Matilda-musikaalista voisi ottaa moni aikuinenkin oppia

”Me aikuiset emme aina tiedä, millaista harmia saatamme lapsillemme aiheuttaa. Matilda on ottanut asioista selvää ja on tietoinen siitä, että hänen teoillaan on vaikutusta muiden hyvinvointiin. Moni aikuinen voisi mielestäni ottaa tästä oppia”, sanoo ohjaaja Samuel Harjanne.

Matilda, kantaesitys Tampereen Työväen Teatterissa 27.10.

Juttu julkaistu ensi kerran Viva-lehden numerossa 10/2021.

Lue myös: Suomalainen teatteri kaipaa lisää kunnianhimoa – Laitosteatterin tuunaaja Otso Kautto: ”Hyvää voi tehdä, kun on taitoa – erinomaiseen tarvitaan intohimoa ja omistautumista”

X