Sotaveteraani Mauri Maunula on huolissaan maanpuolustustahdosta: ”Haluan silti uskoa siihen, että tosipaikan tullen suomalaiset nuoret olisivat valmiita puolustamaan maataan”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Sotaveteraani Mauri Maunula
© JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA
Illan sykähdyttävimmästä hetkestä Linnan juhlissa vastasi tänäkin vuonna sotiemme veteraani.

Entinen hävittäjälentäjä Mauri Maunula, 97, esitti kahvitilaisuudessa presidentti Sauli Niinistölle vienon pyynnön: ”Arvoisa herra presidentti, saanko lainata puolisoanne?”.

Presidentti ja pöytäseurue teki Jenni Haukiolle tilaa veteraanin viereen. Maunula piti puheen, jossa hän kehui entisiä lentäjäkollegoitaan ja kertoi heidän elämästään ja kohtaloistaan. Puheen lopuksi Maunula esitti Haukiolle laulun Äänisen yö.

Maunulan tarina ja lauluesitys kosketti televisiokatsojia. Sosiaalisessa mediassa miestä ylistettiin myös hänen esiintymistaitojensa vuoksi.

Edellisen kerran Linnan juhlissa 75 vuotta sitten

Maunula kertoi Seura-lehdelle olleensa viimeksi 75 vuotta sitten Presidentinlinnassa.

”Kadettikurssi 26:n osallistujat nimitettiin luutnantin virkaan kesäkuussa vuonna 1943. Porukastamme on elossa viisi jäsentä.”

Maunulaa huolestuttaa nuorten laskenut maanpuolustustahto.

”Siitä oli Linnan juhlissakin ohimennen puhetta. Haluan silti uskoa siihen, että tosipaikan tullen suomalaiset nuoret olisivat valmiita puolustamaan maataan.”

X