Synnyitkö 1950-luvulla? Tästä näet, millainen oli 50-luvun maailma ja mistä aiheista uutisoitiin synnyinvuotenasi

50-luvulla syntyneet! Tiedätkö, millaiseen maailmaan sinä synnyit? Rock-musiikki syntyi Yhdysvalloissa, ja suomalaisten suosikkeihin kuuluivat iskelmätähdet kuten Olavi Virta ja Annikki Tähti.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Helsingin kesäolympialaisissa vuonna 1952 maailman kauneimmaksi kruunattu Armi Kuusela palkitsi urheilijoita.

50-luvulla syntyneet! Tiedätkö, millaiseen maailmaan sinä synnyit? Rock-musiikki syntyi Yhdysvalloissa, ja suomalaisten suosikkeihin kuuluivat iskelmätähdet kuten Olavi Virta ja Annikki Tähti.
(Päivitetty: )
Teksti:
Kiia Heikkilä

Kun 50-luvun lapsi syntyi, maailma toipui toisesta maailmansodasta ja Suomen maatalousvalta alkoi vaurastua sekä kaupungistua. Virallisesti pula-aika päättyi 1954, kun kahvin säännöstely lopetettiin. 50-luvun lapsi syntyi aikana, jolloin politiikassa tärkeintä oli pysyä sovussa Neuvostoliiton kanssa.

Vuosikymmenen merkittävimpiä tapahtumia olivat Helsingin kesäolympialaiset 1952 tuoden mukanaan Coca-colan. 50-luvulla Suomessa nähtiin ensimmäiset televisiolähetykset, nykyaikaiset radiot syrjäyttivät putkiradiot ja kodinkoneet alkoivat hiljalleen yleistyä.

Rock-musiikki syntyi 1950-luvulla Yhdysvalloissa, kun suomalaisten suosikkeihin kuuluivat iskelmätähdet kuten Olavi Virta ja Annikki Tähti. Vuosikymmenen puolivälissä rock rantautui myös Suomeen ja nuorisokulttuuri alkoi toden teolla syntymään. Pian nuoriso ihastui myös farkkuihin ja nahkatakkeihin kauhistuttaen vanhempiaan!

 

Tutustu myös näihin ja katso läheistesi syntymävuosien uutiset:

Synnyitkö 1940-luvulla? Tästä näet, millaiseen maailmaan suuret ikäluokat syntyivät 

Oletko 60-luvun lapsi? Katso, mitkä uutiset puhuttivat synnyinvuotenasi

Oletko 70-luvun lapsi? Tästä näet, millainen oli syntymävuotesi maailma ja mitkä uutiset puhuttivat 70-luvulla

Synnyitkö 80-luvulla? Katso, mitkä olivat uutisaiheet kasarilla juuri sinun syntymävuotenasi

Tee Suomi-testi ja vastaa 12 kysymykseen! Montako pistettä saat? Testaa nyt yleistietosi taso

X