Mitä tehdä, kun vaimo heittää tavaroitani roskikseen muka rähjäisinä?

Matias miettii, mikä hänen arvonsa on Helin silmissä.
Hertta-Mari Kaukonen
Selviytyjät Suhteet 9.1.2017 15:01

Heli ja Matias ovat olleet 15 vuotta yhdessä, ja heillä on kaksi lasta. Perhearki sujuu ilman suurempia ongelmia. Matiasta kuitenkin vaivaa, miten tärkeä hän oikein on vaimolleen. Heli arvostaa häntä kyllä isänä, sillä Matias saa usein kiitosta lastenhoidosta. Matias tietää olevansa hyödyksi myös kotitöissä ja kodin pikkuremonteissa. Mutta miten tärkeä hän itse on vaimolleen? Se on jäänyt viime vuosina epäselväksi.

Matias kertoo usein rakastavansa vaimoaan, mutta Heli vastaa vain jotenkuten kuultavalla mutinalla tuntevansa samoin. Heli ei kuitenkaan myönnä minkään olevan huonosti, kun Matias on yrittänyt kysellä.

Eniten Matiasta vaivaa se, ettei Heli oikein huomioi häntä enää. Heli tekee usein yksin suuria päätöksiä kysymättä Matiakselta mitään. Heli oli esimerkiksi ilmoittanut päiväkotiin lasten syövän vain kasvisruokaa, vaikka Matias pelkää lasten kasvun vaarantuvan proteiinien vähyyden takia.

Heli myös sisustaa kotia omin päin. Välillä Matiakselle tärkeitä tavaroita on heitetty roskikseen, vaikka ne olisi vielä voinut korjata. Matias on sanonut tällaisen käytöksen loukkaavan, mutta Heli jupisee vas-taukseksi kiittämättömyydestä. Miten Heli ehtisi jokaista rikkinäistä paitaa ja korvatonta mukia korjailemaan? Kotitöitä on muutenkin aivan älyttömästi, vaikka Matias tekeekin niistä oman osuutensa.

Matiaksesta tuntuu, ettei hän itsekään ole kohta enää tarpeeksi priimakunnossa, että sopisi kodin moitteettomaan sisustukseen. Voisiko hän itsekin lentää pikkuisen resuisena takavasemmalle, jos parempikuntoinen mies sattuisi kävelemään vastaan?

Miten pariskunta voisi korjata välejään?