Kaipaatko lukuvinkkejä? Helli mieltä ja vaali hyvää oloa – Listasimme hyvinvointiaiheiset uutuuskirjat

Jaa artikkeliTilaa Seura
Hyvinvointiaiheiset uutuuskirjat
Hyvinvointiaiheiset utuuskirjat odottavat lukijaansa – tässä Kotilääkärin neljä lukuvinkkiä! © Kustantajat
Listasimme hyvinvointiaiheiset uutuuskirjat – nappaa inspiraatiota! Kirjat sisältävät uskomuksista hengittämiseen, sisäiseen tarinaan sekä joogaan.

Kiinnostaako sinua hyvinvointiaiheiset uutuuskirjat? Kotilääkärin toimitus listasi neljä lukuvinkkiä:

1. Rajoittavista uskomuksista

Oletko joskus oppinut, että olet ­huono jossain – ei ole matikkapäätä, ei pallosilmää, ei sosiaalista luonnetta? Tällaiset uskomukset voivat syntyä satunnaisista lauseista ja iskostua mieleemme ”totuuksina”. Katri Syvä­rinen herättelee lukijaa tunnistamaan rajoittavat uskomuksensa ja ravistelemaan itsensä irti niistä.

Katri Syvärinen: Sinun tarinasi voima (Hidasta elämää)

2. Hengittämisen taito

Joogaopettaja Malla Rauta­parran kirjassa paneudutaan hengitykseen. Helpot käytännön harjoitukset ja ­joogaajien kertomukset innostavat kokeilemaan.

Malla Rautaparta: Hyvän hengityksen anatomia (Basam Books)

3. Tunnista tarinasi

Millainen on se sisäinen tarinasi, ­jota kerrot itsestäsi? Takertuuko se vastoinkäymisiin ja heikkouksiin vai onnis­tumisiin? Kun tulemme tietoisiksi sisäisestä tarinastamme, voimma vapautua siitä. Kirjaan sisältyvä huikea satu Hyljenaisesta riittää yksinään syyksi tarttua tähän teokseen.

Elina Jokinen: Säröjen kauneus – Sisäisen tarinasi voima (Tuuma)

4. Levon joogaa

Restoratiivisessa joogassa haetaan rauhoittumista rentouttavilla asa­noilla ja hengityksen avulla. Se on tietoista lepäämistä. Uniongelmaisille tämä voi antaa mahdollisuuden saada lepoa vaikkei uni tulisikaan.

Kirsi Saivonsalmi: Levon vallankumous (Tammi)

Hyvinvointiaiheiset uutuuskirjat lukuvinkkeinä julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 1/21.

Lue myös: Kaipaatko lukusuosituksia hyvinvoinnista ja energisemmästä arjesta kertoviin uutuuksiin? Tässä neljä kirjavinkkiä

Lue myös: Kirjailija Outi Pakkanen luo jännitystä ihmisten kautta – 30 dekkarin merkkipaalu häämöttää jo: ”Kun urakka on valmis, hengähdän, vaikka varmasti vielä jatkan kirjoittamista”

Kirjailija Outi Pakkanen kertoi toimittaja Marja-Terttu Yli-Sirniölle millaista palautetta saa kirjoistaan.

Kirjailija Outi Pakkanen kertoi toimittaja Marja-Terttu Yli-Sirniölle millaista palautetta saa kirjoistaan. © Sampo Korhonen/Otavamedia

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X