Näyttävä muutos tyylissä! Taitelija Anneli Halme pukeutuu nyt rohkeisiin väreihin ja veistoksellisiin muotoihin

Jaa kaverilleTilaa Seura
Anneli Halme
© TOMMI TUOMI / OTAVAMEDIA
Taidetekstiileissään Anneli kokeilee rohkeasti uusia juttuja. Muuttujapäivässä hän sai vinkit, miten se tehdään omalle tyylille.

Kännykkä pirahti soimaan, kun tekstiiliveistosta viimeistellyt Anneli Halme, 72, Oulusta, oli juuri saanut työnsä valmiiksi. Häntä pyydettiin mukaan Vivan muuttujaleikkiin.

”Mikä yhteensattuma! Olin antanut työlleni nimeksi Muodonmuutos ja siinä oli naisen kolmet kasvot. Olikohan alitajunnalla jotain vaikutusta asiaan, kun minua näin onnisti”, Anneli iloitsi.
Hän oli toivonut asiantuntija-apua, jotta saisi vaihtelua pukeutumiseensa.

”Ongelmani on päätyä aina samanlaisiin vaatteisiin ja väreihin. Luon töissäni uutta, mutta tyylistäni puuttuu rohkeus kokeilla uutta.”

Yksi hyvä vinkki tyyliään muuttavalle on miettiä, miksi haluaa tulla.

Anneli on innokas tekemään taidetekstiilejä. Miksi hän ei antaisi harrastuksen näkyä omassa pukeutumisessaan? Hän voisi ottaa käyttöön kuosit, vahvat värit ja veistokselliset muodot myös vaatteissa.

Anneli Halme

Anneli Halme tuli Vivan muuttumispäivään Oulusta.

Taiteilija pukeutuu mustaan

Taiteilijoiden ja luovien henkilöiden vaatetus on yleensä mustaa. Se on neutraali, hyvä tausta, jos on tekemisissä värien kanssa. Siitä syntyy vahva kontrasti ja se saa muut värit loistamaan. Annelille sopii musta.

Vaatekaapin piristykseksi on hyvä ottaa muutama kirkas aksenttiväri. Kirkas vihreä ja sininen toimivat mustan raikastajina ja keventäjinä. Jos ei ole tottunut värienkäyttäjä, kannattaa aloittaa pienistä pinnoista, kuten asusteista.

Anneli viihtyy yleensä yksivärisissä vaatteissa. Hän voisi kokeilla kuosien käyttöä ja aloittaa geometrisistä kuvioista, kuten palloista, pilkuista sekä moderneista, mustapohjaisista kukkakuoseista. Niillä saa tututkin jutut näyttämään mielenkiintoisemmilta.

Vaatteiden linjat ovat muuttuneet. Leveät lahkeet ja kuminauhavyötäröt ovat armolliset aikuisen naisen vartalolle. Leveän alaosan kanssa sopii lyhyt, laatikkomallinen tai tyköistuva yläosa. Istuva hartialinja tasapainottaa mittasuhteita.

Loppusilauksen taiteilijatyylille antavat näyttävät pokat, joilla saa kasvoille ryhtiä. Annelikin innostui pyöreistä ja kookkaista kehyksistä.

”Viihdyin kaikissa kuvatuissa asukokonaisuuksissa. Omaa tyyliäni oli kuitenkin vihreä neule ja seeprakuosihame. Pilkullinen neulejakku ja väljät housut olivat myös mukavat. Ne tuntuivat miellyttäviltä päällä, sillä ne olivat merinovillaa.”

Stylistin vinkit

  • Vaihda vaatteiden silhuetti V:sta A:ksi: pue päälle esimerkiksi leveät lahkeet ja tyköistuva yläosa.
  • Piristä mustaa kirkkailla aksenttiväreillä ja kuvioilla.
  • Suosi isoja ja pyöreitä kehyksiä.

Kokonaan väljää

Anneli Halme, tyyli 1: Kokonaan väljää

© TOMMI TUOMI / OTAVAMEDIA

Väljät vaatteet istuvat, kun hartialinja on kohdillaan. Merinovillajakku 229 e ja -housut 179 e, molemmat Uhana Design. Vihreä pusero 50 e, Comma. Nilkkurit 219 e, Angelo Bervicato. Kaulakoru itse tehty silkkikankaasta ja puuhelmistä.

Pian vihertää

Anneli Halme, tyyli 2: Pian vihertää

© TOMMI TUOMI / OTAVAMEDIA

Kirkas väri nuorentaa ja toimii kuviollisen hameen kanssa. Neulepusero 130 e, Gerry Weber. Seeprahame 150 e, Ril´s. Kävelykengät 140 e, Ecco. Korvakorut 10 e, KappAhl.

Herkuttele kuosilla

Anneli Halme, tyyli 3: Herkuttele kuosilla

© TOMMI TUOMI / OTAVAMEDIA

Moderni kukkakuosi vangitsee huomion. Kukkamekko 179 e, Uhana Design. Vihreä t-paita 49 e, Gudrun Sjöden. Kashmirneuletakki 80 e, London Fog. Turkissomisteiset tossut 90 e, Agnes Cecilia. Kehykset 199 e, Chantal Thomass.

Pörröä ja eläinkuosia

Anneli Halme, tyyli 4: Pörröä ja eläinkuosia

© TOMMI TUOMI / OTAVAMEDIA

Väljän neuleen parina on rennot collegehousut. Neule 179 e, Gudrun Sjöden. Neuloshousut 100 e, Comma. Lippis 50 e, KN. Tossut 139 e, Geox. Olkalaukku 50 e, A+more. Sormus 35 e, Iloksi Lifestyle.

Mustan piristäjät

Anneli Halme, tyyli 5: Mustan piristäjä

© TOMMI TUOMI / OTAVAMEDIA

Kirkas sininen ja pallot keventävät mustaa suoraa. Neuletakki 160 e, In Wear. Pallopusero 129 e, Marks & Spencer. Housut 35 e, House. Kiiltonahkakengät 130 e, Unisa. Kehykset 329 e, Gucci.

Ryhtiä takilla

Anneli Halme, tyyli 6: Ryhtiä takilla

© TOMMI TUOMI / OTAVAMEDIA

Herrainkaulustakki ryhdistää asun, 179 e, Your Face. Neulosmekko 90 e, Nanso. Nilkkurit 129 e, Agnes Cecilia. Villatakki olkapäillä 60 e, Cut & Pret. Kehykset 199 e, Chantal Thomass.

Heleytä oikealla värillä

Annelin hyväkuntoisessa ihossa oli hieman harmautta, mihin meikkitaiteilija Haije Sundqvist suositteli ihoa kirkastavaa tuotetta kuten Clarinsin Detox Booster -tippoja.

”Tipat voi ensin sekoittaa hoitovoiteeseen tai naamion sekaan ja sivellä siitä iholle. Seerumia ne eivät ole”, Haije vinkkasi.

Haije suositteli Annelille kirkasta, vadelmaan taittavaa huulipunaa, mikä kirkasti silmienkin väriä. Oranssiin taittava huulipunan sävy nostaisi ihon keltaisuutta esiin.

Ripsiin Haije suositteli vedenkestävää, voidemaista L’Oréal Paris Paradise Extatic -ripsiväriä, jossa on pehmeä harja.

Anneli Halme

© TOMMI TUOMI / OTAVAMEDIA

Hiustenhoitoon vinkkejä

Muutos lähtee usein oivalluksesta. Niin nytkin. Kampaaja Heidi Kainamo päätti olla värjäämättä tai edes sävyttämättä Annelin harmaita hiuksia. Värikäsittelyn sijaan hiukset pestiin hopeasampoolla.

”Hopeasampoo taittaa harmaasta hiuksesta hyvin keltaisuutta pois.”

Heidi leikkasi tasapitkiä hiuksia edestä lyhyemmiksi ja porrasti niitä niskasta. Kasvot tulivat muutoksen jälkeen paremmin näkyviin ja hiukset näyttivät ilmavammilta. Heidin suositteli Annelille kosteuttavia hoitotuotteita, jotta harmaa, tavallista kuivempi hius pysyisi kunnossa.

Marjo Nevala

Hiukset: kampaaja Heidi Kainamo, Pure 09 694 6169, L’Oréalin tuotteilla.

Meikki: meikkitaiteilija Haije Sundqvist 050 350 5172.

Kasvokuva: Paita 20 e, Global. Kehykset 79 e, D.Arnesen.

Tiedustelut: Abro, Angelo Bervicato, Woven/Zio 020 749 7290, A+more, Comma, Cut&Pret, Ecco, Gerry Weber, Global, KN, Pieces/Stockmann 09 1211, Agnes Cecilia, Billi Bi/Ellos.fi, D.Arnesen, Gucci/Synsam 010 237 3996, DW/timanttiset.fi, Calvin Klein, Geox, Marks & Spencer/Sokos 010 766 5100, Chantal Thomass/aios.fi tai 09 4730 9110, Coruya 044 987 9487, Gudrun Sjöden 09 4780 2338, House, London Fog/prisma.fi, IlOksi Lifestyle 0400 927 552, In Wear, Ril´s, Your Face/Aleksi 13 09 131 441,KappAhl/Marsaana Communications 09 2522 6200, Nanso 040 551 3938, Uhana Design/Nudge info@nudge.fi, Unisa info@unisa.com, Terhi Pölkki Store 045 169 7783.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 1/19.

X