Orgasmi ei jää haaveeksi itäsuomalaisilla – Näin seksikokemukset vaihtelevat eri puolella maata

Jaa kaverilleTilaa Seura
Kuvituskuva: miehen ja naisen jalat näkyvät peiton alta.
Muuhun Suomeen verrattuna itäsuomalaisille orgasmi on tärkein, eikä ihmekään, kun jopa 61 prosenttia heistä raportoi saavuttavansa huipun lähes aina kumppaninsa kanssa seksiä harrastaessaan.

Tyytyväisiä ovat lappilaiset, joista 58 prosenttia kertoo laukeavansa lähes aina kumppanin kanssa seksiä harrastaessaan.

Länsi-Suomessa huipulla käy lähes säännöllisesti 55 prosenttia, mutta eteläsuomalaisia tämän ilon kokee vain 51 prosenttia.

Seksielämä tyydyttää ilman orgasmiakin

Kaalimadon kesällä 2018 toteutetun tutkimuksen mukaan noin puolet suomalaisista nauttii seksistä, vaikkei se päättyisi orgasmiin.

Seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kehottaakin etsimään muitakin tapoja iloita seksistä.

”Jokainen määrittelee itse, millainen seksi on hyvää. Kannattaa silti rohkeasti etsiä muitakin tapoja iloita seksistä kuin pelkän orgasmin kautta. Jos seksiin suhtautuu liian orgasmikeskeisesti, muuttuu se usein suorittamiseksi ja seksin laatu voi kärsiä.”

Avoimuudella huippua kohti

Itä-Suomessa orgasmin saamattomuus aiheuttaa maassamme eniten tyytymättömyyttä, sillä 53 prosenttia on sitä mieltä, että hyvä seksi päättyy aina orgasmiin.

Lapissa joka kuudes saa seksin aikana yleisimmin orgasmin, mutta yhtä moni myös nauttii siitä ilmankin. Länsi-Suomessakaan orgasmi ei ole hyvän seksin edellytys.

”Avoin keskusteluyhteys seksuaaliasioista kumppanin kanssa on hyvin tärkeää. Naisilla orgasmin saavuttamista edesauttaa muun muassa hyvä seksuaalinen itsetunto ja seksuaalisesti aktiivinen kumppani”, Lavikainen muistuttaa.

Kumppanin seksitaitojen hiomisen lisäksi naisen orgasmin saamista voivat avittaa suuseksi, käsin koskettelu tai vibraattorin käyttö.

Seksivälineet tuovat rakkauselämään lisäkipinää

Itäsuomalaisista vajaa kolmannes käyttää seksileluja piristämään seksielämäänsä kumppaninsa kanssa. Eikä tuloksista päätelleen niille ole tarvettakaan, jos nautintoa arvioidaan pelkän orgasmin saamisen kautta.

Heistä kuitenkin vain 46 prosenttia nauttii seksistä ilman orgasmia.

Niinpä perinteisiin tapoihin luottavat itäsuomalaiset voisivat ottaa mallia eteläsuomalaisista, joista yli kolmannes iloitsee seksilelujen tuomasta lisäkipinästä kumppaninsa kanssa.

”Seksivälineet voivat tuoda seksielämään uudenlaista jännitystä, nautintoa ja huumoria. Se, että eteläsuomalaiset iloitsevat eniten seksivälineistä voi liittyä muutenkin avoimempaan asenneilmapiiriin seksin ja seksuaalisuuden suhteen kuin muualla Suomessa”, Lavikainen toteaa.

Neljännes suomalaisista säästää seksilelut sooloseksiin

Itäsuomalaiset ovat tutkimuksen mukaan kuitenkin kaikista innokkaimpia käyttämään seksivälineitä omassa rauhassaan: heistä reilu neljännes kertoo käyttävänsä seksivälineitä mieluummin yksin kuin kumppanin kanssa.

Suomalaisten preferenssit seksivälineiden käytössä vaihtelevat kuitenkin alueellisesti varsin selkeästi, sillä länsisuomalaisista vain 12 prosenttia käyttää seksivälineitä mieluummin yksin kuin yhdessä kumppaninsa kanssa.

X