Anu Sinisalon mielestä sosiaalinen media toimii ”hyvinkin julmana pyövelinä” – Näyttelijä kritisoi Anna-lehdessä vanhojen tapauksien kaivelemista: ”Kuinka pitkä julkisuuden tuomio on riittävä?”

Anu Sinisalo kertoo oppineensa miehiltä rohkeutta ja kykyä olla oma itsensä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Anu Sinisalo kertoo oppineensa miehiltä rohkeutta ja kykyä olla oma itsensä.
(Päivitetty: )
Teksti:
Katariina Taleva

Näyttelijä Anu Sinisalon mukaan on tärkeää, että seksuaalisesta häirinnästä puhutaan yhteiskunnassa, mutta asiaa voisi puida paljon rakentavammin.

”Mielestäni tilanne ei parane vanhoja tapauksia kaivelemalla”, Anu Sinisalo kertoo Anna-lehdessä.

Sosiaalinen media julma pyöveli

Sinisalon mielestä erityisesti sosiaalinen media toimii ”hyvinkin julmana pyövelinä”, kun vanhoja tapauksia revitellään julkisuudessa.

”Kannattaa myös pohtia, kuinka pitkä julkisuuden tuomio on riittävä. Annetaanko syyllisten yrittää parantaa tapansa, vai onko tuomio auttamatta elinkautinen.”

Anu Sinisalon mielestä keskustelu menee mustavalkoiseksi leimaamiseksi helposti, jos et ole vastaan olet puolella.

Jyrkässä jaossa voi Sinisalon mukaan kärsiä myös syyllistettyjen lapset ja muut läheiset.

Elokuva-ala ei ole mikään poikkeus

Anu Sinisalo haluaa muistuttaa, että elokuva-ala ei ole mikään poikkeus. Monilla aloilla, joissa noudatetaan jonkinlaista arvojärjestystä, esiintyy seksuaalista häirintää. Esimerkiksi hän mainitsee kirkon, hoitotyön ja virastot.

”Paiseet pitää puhkaista kaikkialla.”

Sinisalo muistuttaa myös, että vallankäytön väärinkäyttöön syyllistyvät niin miehet kuin naiset – on tärkeää kuulla myös miesten ikävistä kokemuksista.

Itse hän kertoo kohdanneensa uran aikana ”kaikenlaista”, mutta ei kuitenkaan tunne itseään uhriksi, eikä hän halua nostaa kenenkään nimeä esiin.

Hiillostamisen sijaan käytäntöjen korjaamista

Anu Sinisalo toivoisi, että kun seksuaalisesta häirinnästä puhutaan ja asia on nostettu pöydälle, pitäisi sitten keskittyä käytäntöjen korjaamiseen, eikä yhden henkilön syyllistämiseen.

”Toisen ihmisen kunnioittamisen tulee olla selkeä normi. Jokaisen pitää voida sanoa ei ja tulla kuulluksi.”

X