Kari Hietalahti kertoo määrätietoisesta chihuahuastaan: ”Pancho on sellainen Jalasjärven meksikolainen – sillä on oma jussipaitakin”

Kari Hietalahti käy koiransa Panchon kanssa useilla pitkillä lenkeillä Helsingin ytimessä, eikä 14-vuotiasta chihuahuaa ikä juuri paina.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kari Hietalahti paljastaa, että Panchosta on moneksi. Se on eräässä sketsissä näytellyt jopa liito-oravaa.

Kari Hietalahti käy koiransa Panchon kanssa useilla pitkillä lenkeillä Helsingin ytimessä, eikä 14-vuotiasta chihuahuaa ikä juuri paina.
Teksti: Anastasia Ranta

”Se on Kaivopuison vanhimpia koiria. Se nukkuu sikeämmin, hampaita sillä on enää viisi ja kuulo on huonontunut, mutta muuten se on tosi terhakka ja leikkisä”, näyttelijä Kari Hietalahti  kertoo sulokuonostaan.

Meksikolaista perua olevan koirarodun edustaja tuli Hietalahden perheeseen eteläpohjalaisesta kennelistä. Karin poika Sakke valitsi pentueesta Panchon.

”Pancho on sellainen Jalasjärven meksikolainen, sillä on oma jussipaitakin.”

Kari kertoo, että valpas Pancho vahtii koko perhettä tarkasti.

”Se vahtii ja palvoo omista­jiaan, ja me sitä.”

Ei mikään rottakoira

Karilla oli nuorempana kooltaan suurempia koiria. Vielä silloin hän ajatteli, että chihuahuat ovat räksyttäviä rottakoiria.

”Olin väärässä. Pancho on luonteeltaan ja olemukseltaan isoin koira, mikä minulla on ikinä ollut. Opin siltä joka vuosi lisää.”

Chihuahuat pystyvät mihin vain

Kenraali Pancho -taiteilijanimellä tunnettu nelijalkainen on reissannut maailmalla pienestä saakka, enemmän kuin moni ihminen.

Se oli kovissa paikoissa ja pakkasissa Kenraali Pancho & pojat -kalastussarjan kuvauksissa. Pieni koira muun muassa laski koskea isäntänsä ja Tommi Korpelan kanssa.

”Olin melko varma, että eläinsuojelusta ollaan yhteydessä, että voiko tuon koiran ottaa pois seikkailemasta.”

Toisin kävi. Kari sai kirjallisen kiitoskirjeen rotuyhdistyksestä. Sarja osoitti, että chihuahuat pystyvät mihin vain.

”Pancho reipastui reissu reissulta. Erämaassa täytyi kuitenkin olla varovainen, ettei ketunpoikasta muistuttava pentu joutunut petolinnun kynsiin. ”

Tv-roolit jatkuvat

Enää Pancho ei lähde ulkomaille, mutta joissain kuvauksissa se seikkailee edelleen.

Panchosta on moneksi, se on eräässä sketsissä näytellyt jopa liito-oravaa.

”Se on rauhallisuutensa ansiosta loistava tv-koira”, Kari Hietalahti kiteyttää.

Lue myös: Vastuullisen kalastamisen puolestapuhujat – Näyttelijät Kari Hietalahti ja Tommi Korpela: ”Jotkut halaavat puita, me halaamme kaloja”

X