Kim Herold karttoi koiria allergian vuoksi, kunnes sattuma valoi uskoa lemmikin hankintaan: ”Benji on tämän perheen isäntä”

Kim Herold ja hänen vaimonsa hankkivat Benji-koiran hieman ennen kuin matkustelu tyrehtyi ja tahti hidastui. Puolitoistavuotias labradoodlen ja villakoiran risteytys on tottunut, että perhe on kotona ja pitääkin itseään kodin kuninkaana.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kim Heroldin Benji-koira on kaikessa mukana.

Kim Herold ja hänen vaimonsa hankkivat Benji-koiran hieman ennen kuin matkustelu tyrehtyi ja tahti hidastui. Puolitoistavuotias labradoodlen ja villakoiran risteytys on tottunut, että perhe on kotona ja pitääkin itseään kodin kuninkaana.
Teksti:
Kiia Heikkilä

”Benji on tämän perheen isäntä. Jos koira nukkuu, minun pitää olla hiljaa”, Kim Herold kertoo.

Kimin puoliso oli toivonut koiraa jo kymmenen vuotta, mutta Kim on kärsinyt koira-allergiasta.

”En ollut oikeastaan edes koskenut koiriin, enkä todellakaan ollut koiraihminen”, Kim kertoo.

Noin neljä vuotta sitten Kimin asuntoon tuli vesivahinko, joka ajoi hänet evakkoon ystävän luo. Ystävällä oli jackrusselinterrieri, joka ei aiheuttanutkaan Kimille allergiaoireita.

”Hoidin koiraa usein ja meistä tuli ihan parhaat kaverit. Siitä rakkauteni koiria kohtaan sitten syntyikin ja suostuin hankkimaan meillekin koiran.”

”Koiran hankinta oli päätös”

Kim Herold oli aikeissa hankkia hyvän kokemuksen jälkeen jackrusselin, mutta päätyi lopulta labradoodlen ja villakoiran risteytykseen, samanlaiseen kuin siskollaan. Rotu sopii hyvin allergikoille ja Kim kertookin oireidensa loppuneen pienen totuttelun jälkeen.

Siskon lemmikkitietämykseen luotettiin rodunvalinnassa.

”Minulla ei ole ollut aiemmin lemmikkejä, mutta siskollani on ollut kaikki monkerot ja lonkerot. Niille on kokonainen hautausmaa ja suuremmat haudat kuin kellään sukulaisillamme. Siskolla oli sellainen tikkueläin ja silläkin on valtava hauta”, Kim Herold kertoo.

Ensikertalaista ei haitannut, ettei ollut kokenut koiranomistaja, vaikka pentuvaihe tuntuikin välillä raskaalta.

”Koiran hankinta oli päätös. Valinta oli tehty ja se on vaan elämää sitten”, Kim toteaa.

Terveysongelmien kanssa on ollut rankkaa

Koira-arki ei aina ollut ruusuilla tanssimista. Benji-koira mursi pentuna tassunsa. Siitä parannuttuaan reilun vuoden ikäisen Benjin polvessa todettiin rakennevika, mikä pisti aktiivisen koiran leikkikieltoon kolmeksi kuukaudeksi.

”Benji alkaa nyt tulla kuntoon ja on niin sanotusti back in business. Terveysongelmien kanssa on kuitenkin ollut melko rankkaa. Eihän se ole kivaa, että koiraa nukutetaan, käytetään röntgeneissä ja sille tulee vatsavaivoja”, Kim kertoo.

Lue myös: Koiralla on neljä syytä kontaktiin – Nämä ominaisuudet vaikuttavat koiran kykyyn ottaa katsekontakti ihmiseen

Benji kulkee mukana joka paikkaan

Kim Herold on myös personal trainer. Benji-koira on varsinkin terveysongelmien myötä kulkenut paljon mukana myös Kimin liikunnanohjauksissa.

”Olemme parhaita kavereita ja Benji tulee kanssani joka puolelle.”

Suunnitelmissa on ottaa Benji mukaan myös vaelluksille Norjaan, kunhan korona sallii matkustelun. Benji on kertaalleen päässyt vaellukselle repussa, muttei oikein pitänyt siitä. Pitkillä matkoilla reilu viisikiloinen koira kulkee sylissä.

Leikkisä ja seurallinen hulivili oli aluksi hieman ujo, joten se vietiin pentukouluun. Neljän kerran jälkeen Benji uskaltautui leikkimään muiden kanssa ja nyt sillä on paljonkin sekä ihmis- että koirakavereita.

”Sovimme melkein joka päivä koiratreffejä lähistöllä asuvan koiran kanssa. Kun sanon sen nimen ”Vili”, Benji juoksee täyttä päätä ovelle”, Kim sanoo.

”Aiemmin sillä oli myös doobermanni kaverina, mutta se kasvoi Benjille vähän liian suurkesi. Ensirakkaus jäi, kun kaveri alkoi heitellä sitä ympäriinsä.”

Benjin lempipuuhaa on jahdata lintuja Tähtitorninmäellä tai uida keräillen roskia merestä.

”Jos vaikka joku vedenpuhdistusfirma haluaa vuokrata Benjin, niin minuun voi ottaa yhteyttä”, Kim naureskelee.

Rasavilli koira ei aina tottele täydellisesti ja koulutushetki saattaakin keskeytyä, kun Kimin vaimo tulee pelastamaan Benjin syliinsä ”tyhmältä Kimiltä”.

Benji-koira toipuu hyvää vauhtia ongelmista tassunsa kanssa. © Tommi Tuomi

Lue myös: Maria Huntington iloitsee Dina-rotikasta – Toisen koiran aika on kun lapsihaaveet puoliso Riku Dufvan kanssa ensin toteutuvat

X