Pippa Laukan australiankelpie on hyväluonteinen ja energinen lemmikki – ”Pahinta on, kun kysyn, menetkö Junnu tyrmään?”

Energinen, innokas, leikkisä ja heti valmis kaikkeen. Tällainen on Pippa Laukan vuoden ikäinen Junnu, rodultaan australiankelpie.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Pippa Laukka tietää, että koiran kouluttaminen vie paljon aikaa ja energiaa.

Energinen, innokas, leikkisä ja heti valmis kaikkeen. Tällainen on Pippa Laukan vuoden ikäinen Junnu, rodultaan australiankelpie.
Teksti: Jaana Kalliokoski

”Olemme nyt alkaneet juosta, liikumme paljon luonnossa ja koirapuistoissa. Päivittäin tulee ulkoiltua kahdesta kolmeen tuntia”, televisiosta tuttu lääkäri Pippa Laukka kertoo australiankelpie-Junnusta.

Hän on juuri matkalla helsinkiläiseen koirapuistoon meren rannalle Junnun, perheensä lemmikkikoiran, kanssa. Suureen ulkoilumäärään on syynsä.

Paimenkoiriin lukeutuva australiankelpie on jalostettu Australiassa lampaiden paimentamiseen, ja se juoksee kevyesti 40–50 kilometriä päivässä. Ketteränä tapauksena se kykenee etenemään lammaslauman päällä lampaiden selkiä pitkin.

”Työn määrä koiran kasvattamisessa ja aktivoimisessa on ollut isompi kuin mitä muistan edellisestä koirastamme. Kun Tassu, sekarotuinen rescue-koira tuli aikoinaan meille, kolme tyttöämme olivat vielä pieniä. En ymmärrä, miten silloin selvisin”, Laukka sanoo nauraen.

Lue myös: Pippa ja Markku Laukka pitkästä parisuhteestaan – ”Arkisissa irtiotoissa vahvistuu voimakas yhteenkuuluvuuden tunne”

Australiankelpie on energinen kaveri

Emäntänsä mukaan Junnu on hyväluontoinen ja energinen kaveri, joka tulee kaikkien kanssa toimeen. Ensimmäinen vuosi karvakuonon kanssa onkin sujunut hyvin, mutta helppoa se ei ole ollut. Junnu on opettanut pitkää pinnaa Laukalle, jolla on päävastuu perheen lemmikin kouluttamisesta ja ulkoiluttamista.

Pippa Laukka on halunnut opettaa erityisesti kaksi asiaa Junnulle, jota on helppo palkita leluilla ja leikillä.

”Haluan, että Junnu voi liikkua vapaana sallituissa paikoissa niin, että se tulee kutsuttaessa heti luokse. Toiseksi olen pyrkinyt siihen, ettei se paimenna autoja ja pyöräilijöitä, rodulla kun on niin vahva paimennusvietti.”

Pippa Laukka ja australiankelpie Junnu.

Pippa Laukka riemuitsee hyväluonteisen australiankelpie-Junnun seurasta.

Tyrmä on Junnun jäähypaikka

Junnu rakastaa hitaita aamuja, jolloin se tulee kainaloon rapsutettavaksi. Silloin Laukka puhuu lemmikilleen pehmoisia.

”Kun Junnu on yliaktiivinen, komennan napakasti. Pahinta sille on, kun kysyn ’Menetkö Junnu tyrmään?’. Silloin se rauhoittuu välittömästi. Tyrmä on Junnun jäähypaikka vessassa, ja kuka nyt jäähylle haluaisi mennä.”

Katso video Junnun touhuista!

X