Sami Kuronen paljastaa olevansa kissaihminen – Hellyttävä Kurosen Hilma tykkää saunoa ja osaa vetää vessanpöntön: ”Kissat ovat oman elämänsä diivoja”

Kun ulko-ovi aukeaa, Sami Kurosen takaa kurkistelee kaunis ja älykkäältä vaikuttava kissa, jolla on hätkähdyttävän oranssit silmät. Se on Hilma, joka saapuu uteliaana katsomaan, kuka tuli kylään.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Sami Kuronen on ollut aina kissaihminen.

Kun ulko-ovi aukeaa, Sami Kurosen takaa kurkistelee kaunis ja älykkäältä vaikuttava kissa, jolla on hätkähdyttävän oranssit silmät. Se on Hilma, joka saapuu uteliaana katsomaan, kuka tuli kylään.
Teksti:
Annika Haavisto-Kurki

Hilma on 1,5-vuotias ja rodultaan lyhytkarvainen britti.  Utelias ja sosiaalinen Hilma on mukana kaikessa arjen puuhastelussa – ja Sami Kuronen nauttii kissaihmisenä suloisen lemmikin tuottamasta ilosta ja naurusta.

Hilma tykkää kovasti saunoa ja tarkkailla ihmisten aamu- ja iltatoimia kylpyhuoneessa. Näin se oppii asioita, kuten vetämään vessanpöntön tassullaan painaen. Sami on joutunut keksimään virityksen, jolla estää Hilmaa tuhlaamasta vettä.

”Tykkään kissoista, koska ne ovat oman elämänsä diivoja, jotka tekevät asiat juuri kuten haluavat. Kissa kiintyy ihmiseen niin kuin koirakin, vaikkei välttämättä näytä sitä yhtä selvästi”, Sami Kuronen sanoo.

Juontaja on ollut kissaihminen koko ikänsä

Kun Sami Kuronen oli lapsi, omassa lapsuudenkodissa ja mummolassa oli aina kissoja. Ennen Hilmaa Samilla ehti kuitenkin olla kymmenen vuoden tauko kissoista. Kun Oona-tytär alkoi pyytämään lemmikkiä, niin toivelistalla oli alun perin hevonen, mutta Samin oli luonnollisinta taipua kissaan.

”Halusin rotukissan, koska niiden luonne on ennalta-arvattavampi kuin maatiaiskissojen. Lyhytkarvainen britti tuli valittua, koska se on hyvin sosiaalinen ja ihmisystävällinen kissarotu”, Sami kertoo.

Sami lupasi Oonalle jouluna 2021, että nyt olisi kissan aika. Pentuja käytiin katsomassa heti joulun välipäivinä. Kuuden viikon ikäinen Hilma-pentu oli äärettömän suloinen ja sulatti sekä isän että tyttären sydämet saman tien.

Jo ennen kotiutumistaan Hilma sai oman Instagram-tilin nimeltä Kurosen Hilma. Tilillä on noin 17 000 seuraajaa.

Sami Kurosen Hilma pyöräytti suloiset kissanpennut.

Kurosen Hilma pyöräytti suloiset kissanpennut. © Markus Pentikäinen

TV- ja radiojuontaja Sami Kuronen esittelee kissojaan.

Hilman Olli-pentu ihmettelee ihmeellistä elämää suurilla silmillään. © Markus Pentikäinen

Kurosen Hilma on nyt suloisen pentueensa emo

Hilma sai helmikuussa kaksi pentua. Synnytys ja ensimmäiset viikot sujuivat Hilman kasvattajan luona. Pennut, toinen tyttö ja toinen poika, saapuivat Samin kotiin neljäviikkoisina emonsa mukana.

Poikapentu on jo nimetty Olliksi, sillä se jää perhepiiriin. Hilma on erittäin huolehtivainen emo, joka seuraa pentujaan silmä kovana ja puhdistaa niitä vähän väliä.

”Onko maailmassa mitään suloisempaa kuin kissanpennut? Pennut tuovat valtavasti iloa elämään, niiden touhuja seuraillessa ei ole paljon telkkaria katsottu”, Sami Kuronen sanoo.

Tällaista on kissamies Sami Kurosen arki – Katso video!

Lue myös: Ikä on muuttanut Temptation Island-juontaja Sami Kurosen ennakkoluulottomammaksi: ”Turha hötkyily on jäänyt pois”

X