Voiko koira estää syrjäytymisen?

Jaa kaverilleTilaa Seura
Miten lemmikki vaikuttaa parisuhteeseen? © 123rf
Koira voi läsnäolollaan helpottaa perheen sosiaalisia jännitteitä, sanoo asiaa tutkinut lääketieteen ja kirurgian tohtori Heimo Langinvainio.

Koira voi estää syrjäytymisen.

Totta. On olemassa syrjäänvetäytyviä koiranomistajia, mutta koiran kanssa lenkkeily ja harrastaminen antavat tilaisuuksia uusien ihmiskontaktien syntymiseen. Koiralla on ihmisen sosiaalista kenttää tukeva piirre, sillä koiranomistajien ja koiraharrastusten yhteisöt ovat hyvin aktiivisia. Koira tarjoaa helpon puheenaiheen uusiin ihmisiin tutustuessa.

Koira on miehen paras kaveri.

Tarua. Naiset rakentavat usein miehiä laajemman ja voimakkaamman tunnetason koiraan. Tällöin he hyötyvät lemmikistään myös tunnetasolla enemmän. Naiset kokevat miehiä enemmän, että koiran seura lisää turvallisuudentunnetta esimerkiksi lenkkipolulla.

Lemmikki lisää perheen hyvinvointia.

Totta. Lemmikin läsnäolo rauhoittaa ja alentaa verenpainetta. Koira lisää perheen toimeliaisuutta ja liikunnan määrää, ja näin osaltaan kohentaa terveyttä. Yhdysvalloissa tehdyt tutkimukset todentavat, että koiranomistajat elävät muita pidempään. Kennelliiton tutkimuksessa on käynyt lisäksi ilmi, että koira vahvistaa perhesuhteita. Neutraali perheenjäsen voi korvata perheenjäsenten välistä eripuraa. Koira voi vaikuttaa positiivisesti parisuhteeseen. Se on kuin yhteinen puheenaihe, jonka voinnista kaikki perheenjäsenet ovat kiinnostuneita.

X