Veroparatiisiministeri Bernerin erottava välittömästi

Jaa artikkeliTilaa Seura
Veroparatiisiministeri ei nauti luottamusta.

Veroparatiisiministeri ei nauti luottamusta.Hallitus, joka tukee veroparatiisikeinottelijoita, ei voi nauttia kansan luottamusta.

Yle kertoo, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) on Luxemburgin kaupparekisterin mukaan hallituksen jäsen luxemburgilaisessa veroparatiisiyhtiössä.  Berner itse kertoo jättäneensä eroanomuksen tehtävästä toukokuussa, mutta tiedot eivät ole syystä tai toisesta päivittyneet kaupparekisteriin.

Suomen hallitus, jossa Bernerkin istuu, vaatii suomalaisia venymään. Kaikkien pitäisi osallistua. Kipeät leikkaukset koskevat ihan jokaista.

Paitsi yrityksiä, jotka syytävät rahansa veroparatiiseihin.

Vuonna 2012 arvioitiin, että veroparatiiseihin valuu Suomesta noin 200 miljoonaa euroa vuodessa. Tämän jälkeen rahan virta yhteisen potin ulkopuolelle on vain kiihtynyt.

Yhteisöverotusta alennettiin Suomessa kaksi vuotta sitten. Toimen seurauksena yhteiskunnan kukkaroon ropisi vuonna 2014 noin 800 miljoonaa euroa edellisvuotta vähemmän. Yritysten maksamat osingot lisääntyivät samalla summalla. Rahasta noin kolmanneksen arvellaan valuneen veroparatiiseihin tai veronkierron mahdollistaviin järjestelyihin.

Nyt hallitus vaatii kansalaisia maksamaan palkkojen ja lomien leikkaamisella jälleen uuden yrityksille kohdennettavan avustuksen kulut. Tällä kertaa ollaan alentamassa työnantajamaksuja. Jos edelliset avustukset valuivat merkittäviltä osin veroparatiiseihin, niin miksi nyt ei kävisi samalla tavalla?

Tällaista uhrauksia ei voi vaatia kansalta henkilö, joka omilla aktiivisilla toimillaan on osallistunut ja edistänyt liiketoimintaa, joka on omiaan aiheuttamaan epäluottamusta yritysten yhteiskuntavastuuseen. Kansaa ei voi vaatia taipumaan hallitus, joka tukee veroparatiisikeinottelijoiden toimia istuttamalla heidät vallan huipulle.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin on erottava välittömästi.

Päivitys 15.9.2015 klo 18.22:
Lisätty maininta vuoden 2012 arvioista veroparatiiseihin valuvista rahoista.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Piilottelijat meidän taskuillamme (16.9.2015)
Sipilä, Berner ja Vanhanenkin. Kabinetit ovat salaisuuksia täynnä. Miksi meidän pitäisi varauksetta käydä laulamaan heidän johdollaan Nälkämaan laulua, kun emme edes tiedä, kuka käskee?

Mitä muuta Berner salailee? (16.9.2015)
Mitä enemmän Anne Bernerin taustoja tutkii, sitä enemmän herää kysymys, että mitä muuta hän jättää kertomatta kuin veroparatiisikytköksensä.

Pörssimiljonäärit mukaan talkoisiin (15.9.2015)

Aiheesta internetissä:

Yle: Ministeri Berner mukana veroparatiisiyhtiössä (15.9.2015)

Verkkouutiset: Hallituksen pakkokeinoille oli vaihtoehto: arvonlisäveron korotus (13.9.2015)

Yle: Hallitus uskoi yhteisöveron alennuksen dynaamisiin vaikutuksiin – haaveeksi jäi (31.1.2015)

Satakunnan Kansa: Yhteisöveron alennus valuukin osinkoihin (9.4.2015)

Hannu Kuortti / Verohallinto: Veroparatiisiyhtiöiden käyttötapoja ja käytön laajuus Suomessa (4/2012)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Jyri Hänninen tarvitsee pulizer palkinnon tästä jutusta, ja Berner vähintäänkin potkut hallituksesta. Jos nyt vielä Soini pitää turpansa kiinni, niin se on sen miehen ja koko puolueen menoa.
Eikö toi muija itse tajua erota. Ei.
Olipa loistava artikkeli kaikkinen kiemuroineen. Lisää varmaan löytyy. Ja kaiken alulle panija on Herra Runker sieltä mitättömien maasta.
Mielenkiintoista kuunnella Stubbin ja Sika Sipilänkin lausunnot.
Mutta että toi muija ei edes punastu tuolla TV:ssä kertoo todella naudan moraalista ja kyynisyysestä kaiken muun umpihärskiyden lisäksi. Toisaalta tuon maskin pitoon on kulunut kuusi kiloa puuteria YLE:n maskaamossa ennen lähetystä.
Jyri Hänninen joutuu myymään Pulizerinsa ja ostamaan ruokaa sillä.
Nyt poltti sormensa. Mutta hieno mies. Sankareita tarvitaan niin mediasodassa kuin tulevassa kansalaissodassakin.
Laskin pika pikaa päässä että tossa uutisessahan on jo VIISISATAA miljoonaa sisäänleivottua ”Calzone” ”korvamerkattua” hynää Suomen hallitukselle. Voidaan tuplata eläkeläisten indeksikorotusten määrä potenssiin kolmeksi vuodeksi.
Ja jos tämäkin juttu nyt hautautuu, niin sitten ei ole millään mitään väliä. Toisaalta milläänhän ei ole ollut mitään väliä viimeiseen kahteenkymeneen vuoteen Suomalaisessa politiikasssa ja hyväveliverkoston hillumisessa.
Jokaisessa. Toistan JOKAISESSA muussa Euroopan maassa toi muija pakoitettaisiin eromaan tai saisi kenkää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X