Veroparatiisiministeri Bernerin erottava välittömästi

Jaa artikkeliTilaa Seura
Veroparatiisiministeri ei nauti luottamusta.

Veroparatiisiministeri ei nauti luottamusta.Hallitus, joka tukee veroparatiisikeinottelijoita, ei voi nauttia kansan luottamusta.

Yle kertoo, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) on Luxemburgin kaupparekisterin mukaan hallituksen jäsen luxemburgilaisessa veroparatiisiyhtiössä.  Berner itse kertoo jättäneensä eroanomuksen tehtävästä toukokuussa, mutta tiedot eivät ole syystä tai toisesta päivittyneet kaupparekisteriin.

Suomen hallitus, jossa Bernerkin istuu, vaatii suomalaisia venymään. Kaikkien pitäisi osallistua. Kipeät leikkaukset koskevat ihan jokaista.

Paitsi yrityksiä, jotka syytävät rahansa veroparatiiseihin.

Vuonna 2012 arvioitiin, että veroparatiiseihin valuu Suomesta noin 200 miljoonaa euroa vuodessa. Tämän jälkeen rahan virta yhteisen potin ulkopuolelle on vain kiihtynyt.

Yhteisöverotusta alennettiin Suomessa kaksi vuotta sitten. Toimen seurauksena yhteiskunnan kukkaroon ropisi vuonna 2014 noin 800 miljoonaa euroa edellisvuotta vähemmän. Yritysten maksamat osingot lisääntyivät samalla summalla. Rahasta noin kolmanneksen arvellaan valuneen veroparatiiseihin tai veronkierron mahdollistaviin järjestelyihin.

Nyt hallitus vaatii kansalaisia maksamaan palkkojen ja lomien leikkaamisella jälleen uuden yrityksille kohdennettavan avustuksen kulut. Tällä kertaa ollaan alentamassa työnantajamaksuja. Jos edelliset avustukset valuivat merkittäviltä osin veroparatiiseihin, niin miksi nyt ei kävisi samalla tavalla?

Tällaista uhrauksia ei voi vaatia kansalta henkilö, joka omilla aktiivisilla toimillaan on osallistunut ja edistänyt liiketoimintaa, joka on omiaan aiheuttamaan epäluottamusta yritysten yhteiskuntavastuuseen. Kansaa ei voi vaatia taipumaan hallitus, joka tukee veroparatiisikeinottelijoiden toimia istuttamalla heidät vallan huipulle.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin on erottava välittömästi.

Päivitys 15.9.2015 klo 18.22:
Lisätty maininta vuoden 2012 arvioista veroparatiiseihin valuvista rahoista.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Piilottelijat meidän taskuillamme (16.9.2015)
Sipilä, Berner ja Vanhanenkin. Kabinetit ovat salaisuuksia täynnä. Miksi meidän pitäisi varauksetta käydä laulamaan heidän johdollaan Nälkämaan laulua, kun emme edes tiedä, kuka käskee?

Mitä muuta Berner salailee? (16.9.2015)
Mitä enemmän Anne Bernerin taustoja tutkii, sitä enemmän herää kysymys, että mitä muuta hän jättää kertomatta kuin veroparatiisikytköksensä.

Pörssimiljonäärit mukaan talkoisiin (15.9.2015)

Aiheesta internetissä:

Yle: Ministeri Berner mukana veroparatiisiyhtiössä (15.9.2015)

Verkkouutiset: Hallituksen pakkokeinoille oli vaihtoehto: arvonlisäveron korotus (13.9.2015)

Yle: Hallitus uskoi yhteisöveron alennuksen dynaamisiin vaikutuksiin – haaveeksi jäi (31.1.2015)

Satakunnan Kansa: Yhteisöveron alennus valuukin osinkoihin (9.4.2015)

Hannu Kuortti / Verohallinto: Veroparatiisiyhtiöiden käyttötapoja ja käytön laajuus Suomessa (4/2012)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X