Sipilä ja Orpo siunaavat rasistisen ja homofobisen öyhötyksen

Jaa artikkeliLähetä vinkki
(Päivitetty: )
Teksti:
Jussi Korhonen

Kokoomus ja keskusta saivat mitä tilasivat.Joko pian Soini, Sipilä ja Orpo kokoontuvat yhdessä naureskelemaan homo- ja neekerivitseille?

Kysyin eilen, pitääkö perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri hänen Facebook-sivuillaan esitettyjä muun muassa muukalaisvihamielisiä lausahduksia huvittavina. Hän oli kutsunut käytyä keskustelua vitsailuksi.

Viisaampi olisi ollut kysyä asiaa perussuomalaisten puheenjohtajalta, ulkoministeri Timo Soinilta. Hän nimittäin vastasi oman puolueensa hiljattaisten töräyttelyjen osalta. Hän luonnehti persujen viimeaikaisia möläyttelyjä hupsuiksi.

Möläyttelyt eivät rajoitu pelkästään Leena Meren rasismilta löyhkäävään kirjoitteluun, vaan joukkoon on mahtunut myös persukansanedustajien Laura Huhtasaaren ja Mika Raatikaisen uhkumaa homovihaa.

Ja totta kai sellainen naurattaa Soinia. On luultavasti naurattanut aina, vaikka hän onkin yrittänyt pitää naamaa mutrulla hallitusvastuun ja sen sellaisen kunniallisen nimissä.

Moiselle ei ole kuitenkaan enää tarvetta, sillä viimeistään nyt on käynyt selväksi, että myös hallituskumppanit keskusta ja kokoomus siunaavat mielihyvin vähemmistöjen jahtaamisen.

Viime kesänä näytti vielä toiselta. Kun kansanedustaja Olli Immonen (ps) laukoi julki sisällissotaisat taistelu-unelmansa, kuului hallituskumppanien riveistä äänekästä nurinaa. Hetken näytti jopa siltä, että kokoomuksen silloinen puheenjohtaja Alexander Stubb olisi pistänyt hallituskumppanin lujille.

Mutta vain näytti. Soini lupasi, että Immonen harjataan, mutta vain lupasi.

Kaikki jatkui ennallaan. Möläytystä toisensa perään on katsottu läpi sormien niin, että enää edes suurpersu Soini ei jaksa esittää tolkun ihmistä. Kaikki käy ja naurattaa.

Se ei ole ihme. Soinin elämäntyö alkaa olla tässä. Hän pääsi hallitukseen, mutta kannatus siinä meni, kun kaikki sanat oli syötävä.

Sitä sen sijaan saattaisi ihmetellä, kuinka suopeasti hallituskumppanit keskusta ja kokoomus ovat katselleet persujen toilailua. Perussuomalaiset on ollut kuuliainen apuri, mutta hintansa silläkin on ollut.

Sietäessään kumppaninsa umpimielisyyttä, keskustan puheenjohtaja pääministeri Juha Sipilä ja kokoomuksen uusi puheenjohtaja valtiovarainministeri Petteri Orpo asettuvat öyhöttelevän Soinin joukon tukijoiksi.

Mikään pakko ei olisi. Ihmisoikeudet ja ihmisarvo voitaisiin aivan hyvin asettaa leikkauslistojen edelle, jos vain halua löytyisi.

Viimeinen vuosi on osoittanut, että kurituspolitiikka on keskustalle ja kokoomukselle tärkeämpää. Soini joukkioineen saa porsastella mielin määrin Sipilän ja Orpon suosiollisella siunauksella, koska vain perussuomalaiset suostuvat tukemaan lyhytnäköisiä ja eriarvoistavia ratkaisuja. Ja ne menevät keskustan ja kokoomuksen johtajilla kaiken edelle.

Persut myivät perseensä päästäkseen hallitukseen. Keskusta ja kokoomus ostivat. Inhimillisyyden verran se maksoi.

Ehkä jo pian Sipilä ja Orpo liittyvät Soinin seuraan niin, että he saavat oikein miehissä naureskella julkisesti hupsuille homo- ja neekerivitseille.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Keskustan Paloniemi tyrmää persumöläyttelijät – tosin aika hiljaa (14.7.2016)

Naurattaako tämä sinua, Leena Meri? (13.7.2016)

Immosen taistelu tarkoittaa taistelua (28.7.2016)

Persut myivät perseensä (14.7.2015)

Stubb pistää Soinin ahtaalle: Immonen tai hallitus (27.7.2015)

Aiheesta internetissä:

Uusi Suomi: Perussuomalaisten Facebook-kohautukset – Nyt avautuu Timo Soini (13.7.2016)

Uuninpankkopoika Saku Timonen / Image: Kun naamiot putosivat (12.7.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lue myös

Mainos

Mainos

Kommentointi

Tämä kaikki on NIIN huvittavaa, että! Nythän ulkoministerimme totesi Turkin tilanteen jälkiselvittelyistä vitsikkäästi, että luvassa onkin siellä ”ankarat selvittelyt”.

Jos en kuole, niin ainakin tikahdun nauruun. Leipää kansalle ei luvata Persuiltakaan mutta imaginäärisiä sirkushuveja toki sitäkin enempi. Koko rahalla.

Puhuttiin vaaran vuosista sodan jälkeisinä aikoina. No, nyt vaaran vuodet ovat todella. Sisäpoliittisesti edes 75 000 (luku lienee jo suurempi) allekirjoittaa hetkauta ministeriä joka muodollisesta anteeksipyynnöstä huolimatta on umpirasisti. Sisäpoliittinen kriisi on vakavin sitten 1940-luvun. Samaan aikaan välit naapurimaahan ovat huonommat kuin koskaan sotien jälkeen. Ulkomailla pyöritellään päätä äärioikeistolaiseksi muuttuneelle Suomelle. Paitsi itäisen rajan takana ollaan tyytyväisiä. Tämä meno hirvittää. Onneksi on Nato ja EU. Tällä hallituskokoonpanolla kumpaankaan ei olisi mitään asiaa, onneksi eri hallitukset järjestivät nämä asiat. Suomen maine romahti kertaheitolla ihannemaasta Euroopan pohjasakkaan jonka vertaaminen 1930-luvun Saksaan ei ole liioittelua. Vallanhimon hinta on hirveä; Kokoomuskin on hiljaa siitä että Helsingin pörssistä lähti 24 miljardia. Edellisen pääministerin 9 euron pykälien mukaisesta aamupalasta jauhettiin kuukausia. Kiitos Riikka ja Petteri tässä järjestyksessä. Purra määrää ja pääministeri tekee mitä käsketään. Pokkana valehtelee Saksassa että Suomessa ei ole äärioikeistoa. Pikkaisen huono valinta opettaa saksalaisille mikä on äärioikeistoa ja mikä ei; heillä on kokemusta mitä tapahtuu jos äärioikeistolle antaa pikkusormen. Ensin se vie koko käden ja sitten….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X