Mäkipään ”muutaman” lopullinen mitta on 106 – seuraavaksi selvitettävä mitä perussuomalaisten ”yksittäinen” tarkoittaa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kansanedustaja Lea Mäkipää. Kuva: Eduskunta.

Kansanedustaja Lea Mäkipää. Kuva: Eduskunta.Kiemunki jatkaa Mäkipään avustajana. Ratkaisun kertomiseen varattu ”muutama päivä” kesti lopulta 106 päivää. Seuraavaksi on syytä selvittää muiden perussuomalaisessa puheenparressa esiintyvien ilmaisujen merkityksiä.

Kansanedustaja Lea Mäkipää (ps) on viimein saanut muutaman päivänsä päätökseen. Mäkipää kertoi Aamulehdelle, että kiihottamisesta kansanryhmää vastaan käräjäoikeudessa sakkoihin tuomittu Terhi Kiemunki jatkaa hänen avustajanaan. Kiemunki hakee käräjäoikeuden ratkaisuun muutosta hovioikeudesta.

Asia liittyy Kiemungin kirjoitteluun, joita hän itse pyysi poliisia tutkimaan. Kun aiemminkin muslimivastaisiksi katsotuilla kirjoituksillaan kohua herättänyt Kiemunki sai viime lokakuussa syytteen, Mäkipää kertoi ilmoittavansa ratkaisunsa avustajansa jatkosta muutaman päivän kuluttua. Isän pikajuna kertoi viime lauantaina, että Mäkipään ”muutama päivä” oli venynyt sadaksi päiväksi.

Tänään Aamulehdessä kerrottu ratkaisu merkitsee sitä, että Mäkipään määrittelyssä käsite muutama tarkoittaa lukemaa 106.

Tiedossa ei ole, onko muutaman määrittelemistä käsitelty perussuomalaisten puolueorganisaatiossa syvällisemmin. Mäkipään määritelmä on kuitenkin hyvä pitää mielessä, kun perussuomalaisten kannanottoja tulkitaan. Jos muutama on yhtä kuin 106, voi olla hyvä etsiä myös sopivia kertoimia muille vastaaville määreille.

Seuraavaksi olisi syytä etsiä nykyistä tarkempi määritelmä perussuomalaisessa puheenparressa usein esiintyvälle ilmaisulle yksittäinen. Esimerkiksi puheenjohtaja Timo Soini vaikuttaa olevan kovin viehtynyt yksittäisistä asioista puhumiseen. Hän on esimerkiksi kutsunut puolueen toiminnassa olevien henkilöiden julkista rasismia yksittäisten tupauunojen touhuksi ja arvellut että yksittäisillä perussuomalaisten jäsenillä voi olla yhteyksiä ääriliikkeisiin.

Edelleen olisi syytä selvittää, mitä yksittäisen mahdollisesti venynyt määritelmä muodostaa, kun se esitetään monikossa. Onko silloin kerrottava Mäkipään muutamalla vai peräti muutamilla?

Lisäksi olisi kiva tietää, mitä Suomen ulkoministeri tarkoittaa puhuessaan jouhimatotikkarista, mutta antaa olla.

Lea Mäkipään kuva: Eduskunta.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Mäkipään ”muutama päivä” täytti pyöreitä (14.1.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X