Kuninkaalliset joulutervehdykset ovat osa hovien jouluperinteitä - katso kuvakooste!

Kuninkaalliset joulutervehdykset ovat vankka perinne monessa hovissa - tässä koosteena tämän vuoden joulutunnelmia!

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Belgian kuningas Philippe ja kuningatar Mathilde poseeraavat joulukortissa neljän lapsensa kanssa.

Kuninkaalliset joulutervehdykset ovat vankka perinne monessa hovissa - tässä koosteena tämän vuoden joulutunnelmia!
Teksti:
Mikaela Larsson

Adventtiaikana myös Euroopan hoveissa virittäydytään joulutunnelmaan. Monen hovin perinteisiin kuuluvat kuninkaalliset joulutervehdykset täyttävät loppuvuodesta sosiaalisen median.

Kuninkaalliset joulutervehdykset – Pohjoismaat

Ruotsissa joulunmerkkeihin kuuluu maatalousyliopiston opiskelijoiden kuninkaanlinnaan tuoma kuusilähetys sekä kruununprinsessa Victorian perheen joulutervehdys.

Tänä vuonna kuuset otti vastaan kuningatar Silvia erityisen apulaisjoukon kanssa: mukana oli kuningasparin kaikki kahdeksan lastenlasta. Kuningatar täyttää aatonaattona pyöreät 80 vuotta, ja koko perhe kokoontuu yhteen juhlimaan Silviaa ja viettämään joulua.

Tämänvuotisessa joulutervehdyksessään kruununprinsessa Victoria perheineen koristeli joulukuusta kuninkaanlinnan Bernadotte-kerroksessa.

Tanskan hovi on jo monena vuonna julkaissut suosittua digitaalista joulukalenteria, jonka valmisteluun kuningatar Margareeta perheineen osallistuu. Eilen maanantaina luukusta aukesi hellyttävä videopätkä kuningattaren Tilia-mäyräkoirasta kävelyllä Kööpenhaminan keskustassa.

Edessä on tänä vuonna perinteinen perhejoulu: kuningatar kokoontuu Marselisborgin linnaan Aarhusiin lastensa ja lastenlastensa kanssa.

Norjasta ei tätä kirjoittaessa ole saatu vielä joulukuvia, mutta hovi julkaisi aiemmin joulukuussa pätkän Oslon kuninkaanlinnan koristeluista.

Lue myös: Sukupäivällisiä, videotervehdyksiä ja joulukalenteri – tällaisia ovat kuninkaalliset jouluperinteet Pohjoismaissa

Joulutervehdykset brittihovista

Brittihovin seuraajat tietävät joulun lähestyvän, kun kuninkaalliset julkaisevat vuoden joulukorttikuvansa.

Tänä vuonna kuningas Charlesin ja kuningatar Camillan kortissa komeilee toukokuun kruunajaisten yhteydessä otettu potretti.

Walesin prinssi William ja prinsessa Catherine puolestaan julkaisivat harmaasävyisen perhepotretin lastensa prinssi Georgen, prinsessa Charlotten ja prinssi Louis’n kanssa.

Manner-Eurooppa

Manner-Euroopassa joulutervehdykset on saatu jo Belgian, Espanjan ja Monacon hoveista.

Belgian kuningas Philippe ja kuningatar Mathilde poseeraavat kuvassa lastensa kanssa. Nelihenkisestä sisarusparvesta prinsessa Elisabeth, prinssi Gabriel ja prinssi Emmanuel ovat jo täysi-ikäisiä, kuopus prinsessa Eléonore puolestaan on 15-vuotias.

Espanjan kuningasperhe on valinnut joulukorttikuvakseen lokakuussa 18 vuotta täyttäneen Asturian ruhtinatar Leonorin syntymäpäiväjuhlallisuuksissa otetun perhepotretin.

Lue myös: Ruhtinatar Leonor 18 vuotta – tiesitkö nämä 10 faktaa Espanjan kruununperijästä?

Kuningas Felipe ja kuningatar Letizia ovat saaneet syksyn aikana totutella uuteen elämänvaiheeseen, kun kumpikin tytär on lentänyt pesästä: ruhtinatar Leonor suorittaa parhaillaan asepalvelusta, ja pikkusisko infanta Sofía suuntasi syksyllä Walesiin suorittamaan toisen asteen opintoja. Joulu tuonee siis mukanaan odotettua perheaikaa!

Monacon ruhtinasperheen joulupotretissa ruhtinas Albert, ruhtinatar Charlene, perintöruhtinas Jacques ja prinsessa Gabriella poseeraavat juhlavasti pukeutuneina kullansävyisten joulukoristeiden edessä.

Lue myös: Ruhtinatar Charlene palasi edustustehtäviin – onko ruhtinasperheessä nyt rauha?

X