Nappaa halvat lennot Eurooppaan! Näihin kiehtoviin kaupunkeihin lennät parilla satasella

Jaa artikkeliTilaa Seura
© iStock
Euroopasta löytyy lukuisia ainutlaatuisia matkakohteita, joihin lentolipusta veloitetaan vain huokea hinta.

Tekeekö mielesi ulkomaille, mutta päivien reissuille kalliine hotelleineen ei olisi ihan rahaa? Ei hätää! Virkistävä kaupunkiloma Euroopan uniikeissa kohteissa auttaa erinomaisesti reissukuumeeseen.

Seura listasi lento- ja hotellihakukone Momondo.fin suosikeista viisi matkakohdetta, joihin lennot maksavat korkeimmillaankin hieman yli 200 euroa.

1. Hampuri, Saksa

Meno-paluulennot Helsingistä keskimäärin: 169 euroa

Satamakaupunki Hampuri tunnetaan ”maailman porttina”, jonka merellisyys on ihastuttanut matkailijoita ympäri maailman. Elbejoki ja sen sivuhaara Alsterjoki ovat aina lähellä.

Ostoskatu Mönckebergstrasse vie kaupungintalolle eli Rathausille. Sen liepeellä sijaitsee Rathausmarkt-aukio, jossa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia. Historiallisia maisemia pääsee ihastelemaan Speicherstadtissa, satamassa sijaitsevalla maailman suurimmalla varastorakennusalueella. Sieltä löytyy kulttuuria, kahviloita, ravintoloita, kauppoja ja museoita.

Kulttuuriharrastajat voivat myös nauttia klassisesta musiikista Elbphilharmonie-konserttisalissa, joka on Hampurin viimeisin lisäys nähtävyyksien joukkoon.

Ravintoloiden hintatasossa on jonkin verran vaihtelua. Edullisessa ravintolassa aterian saa 8-15 eurolla.

Saksa

2. Zagreb, Kroatia

Meno-paluulennot keskimäärin 175 euroa

Kroatian pienen pääkaupungin suosio matkailijoiden keskuudessa on kasvanut viime vuosina. Punakattoisessa metropolissa matkailija pääsee ihastelemaan mukulakivikatuja, boutique-ateljeita ja vireitä kahviloita.

Pysähdy vanhalla kaupunginportilla, seuraa katuesityksiä Strossmayer Promenadella ja pistäydy myös Pyhän Markuksen kirkolla, jonka tunnistaa sen omaperäisestä mosaiikkikatosta.

Museoita löytyy yllin kyllin, ja Jan- ja Bundek-järvillä järjestetään päivittäin erilaisia tapahtumia.

Hintataso on matalampi kuin Suomessa. Edullisessa ravintolassa aterian pääsee nauttimaan 5-8 eurolla.

Kroatia

© iStock

3. Salzburg, Itävalta

Meno-paluulennot Helsingistä keskimäärin 214,5 euroa

Itävallan Salzburg on Unescon maailmanperintökohde, joka arkkitehtuuriltaan barokkityylinen ja jopa satumainen. Lähikukkulalla voi ihailla museossa myös nykytaidetta ja sieltä voi myös ihastella vanhankaupungin näkymää.

Hohensalzburgin linnoituksessa voi arkkitehtuurin ihailun lisäksi kuunnella klassisia konsertteja. Salzburg on myös Mozartin kotipaikka, ja hänen synnyinpaikkansa sijaitsee osoitteessa No. 9. Ostoskatu Getreidegasse ja Lelumuseo kuuluvat Salzburgin rakastetuimpiin nähtävyyksiin.

Ravintolaruoka on Salzburgissa hieman edullisempaa kuin Suomessa. Edullisessa ravintolassa syö 6,5–14 eurolla.

Itävalta

© iStock

4. Toulouse, Ranska

Meno-paluulennot Helsingistä keskimäärin 219 euroa

La ville rose, vaaleanpunainen kaupunki, on saanut nimensä vaaleanpunaisista kivestä, jolla se on rakennettu. Kompakti kaupunki on parhaiten koettavissa kävellen.

Toulousessa pääset lumoutumaan upeista kartanoista, jotka ovat jääneet jäljelle indigon eli sinivärin tuotannon kulta-ajoilta. Keskusaukio ja sen sisäpihat ovat kokemisen arvoisia nähtävyyksiä, kuten myös neljä vuosisataa palvellut Garonne-joen ylittävä silta, Pont Neuf. Jokea pitkin on mahdollista myös risteillä.

Pistäydy myös ristiretkien historiasta kertovassa jakobiinien luostarissa ja ihastelemassa paikallista taidetta modernin- ja nykytaiteen museoissa vanhalla teurastamoalueella.

Toulousen hintataso on samaa luokkaa kuin Suomessa eli aterian edullisessa ravintolassa syö 10-15 eurolla.

Ranska

© iStock

5. Budapest, Unkari

Meno-paluulennot Helsingistä keskimäärin 152 euroa

Tonava-joen rannalla sijaitsevassa Unkarin pääkaupungissa voi nähdä ja kokea eri aikakausien arkkitehtuuria aina barokista uusklassiseen ja art decoon. Kadut pursuavat kahviloista ja ravintoloista. Useasti uudelleen rakennetulta Budan linnan alueelta löytyvät tärkeimmät kulttuuriset rakennukset, ja Terrorin talon museossa voi tutustua entiseen salaisen poliisin päämajaan.

Klassista musiikkia voi kuunnella oopperatalolla. Szoborparkin ulkoilmamuseossa kannattaa käydä pistäytymässä katsomassa valtavan kokoisia patsaita. Lopuksi voi rentoutua maan kuuluisissa kylpylöissä, joiden vesi tulee maan alla olevista kuumista luonnonlähteistä.

Budapestissa pääsee huomattavasti halvemmalla kuin Suomessa. Ateria edullisessa ravintolassa maksaa 5–8 euroa.

Unkari

iStock

X