Lääkäri Pippa Laukka päräyttää laihduttajille: ”Vaaka on turha kapistus – kehon koostumus on parempi mittari”

Lääkäri Pippa Laukka kehottaa luopumaan laihdutuskuureista ja vaa’asta. Oman kehon arviointiin hän suosittelee mittanauhaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lääkäri Pippa Laukka liputtaa maltillisen elämäntapamuutoksen, ei pikadieettien, puolesta.

Lääkäri Pippa Laukka kehottaa luopumaan laihdutuskuureista ja vaa’asta. Oman kehon arviointiin hän suosittelee mittanauhaa.
Teksti:
Jukka Vuorio

Onko oma fiilis hyvä mittari hyvinvoinnille, vai pitäisikö hankkia vaaka, astua sille ja ryhtyä kirjaamaan ylös sen osoittamia lukemia? Vähintään kymmenetuhannet suomalaiset miettivät päivittäin erilaisia hyvinvointiinsa liittyviä kysymyksiä, jotka usein tahtovat konkretisoitua painoon.

Hyvinvointilääkäri Pippa Laukan mukaan nämä ajatusmallit kaipaavat tuuletusta. Hän neuvoo jälleen tunnettuja suomalaisia kohti tasapainoa Olet mitä syöt -ohjelmassa.

Mitä mieltä olet laihdutuskuureista?

”En ole laihdutuskuurien ystävä, enkä usko mihinkään pikadieetteihin. Niiden sijaan pitkäaikaiset muutokset ruokavaliossa auttavat tukemaan painonhallintaa ja hyvinvointia.”

Lue myös: Taina laihdutti yli 50 kiloa kuudessa vuodessa – Elämäntapamuutos nosti hänet elämänsä kuntoon: ”Kiinteydyin laihtumisen jälkeen”

Pitikö ohjelman osallistujille painottaa, että kyseessä ei ole nyt mikään kuuri?

”No minusta tuntuu, että sitä pitää käydä läpi aina kaikkien niiden kanssa, jotka haluavat muutosta. Tässä ohjelmassa ei välttämättä ensisijaisesti tavoitella painonpudotusta, vaan tasapainoa ja hyvinvointia.

Ihmisten mieliin on yleisesti iskostunut aika syvälle, että täytyy ensimmäisenä rynnistää vaa’alle, vaikka todellisuudessa ensimmäisenä pitäisi tutkailla omia ajatusmalleja ja mielenliikkeitä.”

Lue myös: Painoindeksi eli BMI – Onko luku terveyden luotettava mittari? Näin painoindeksiä tulkitaan – Lue 10 kysymystä

Hyvin monella suomalaisella on vaikkapa 10 kiloa ylipainoa. Kuka tarvitsee painonpudotuksen? He kaikkiko?

“Edelleen olen sitä mieltä, että vaaka on vähän turha kapistus. Kehon koostumus kertoo enemmän, eli kannattaisi tutkailla vähän lihasmäärän ja rasvan suhdetta. Kaikkien kotoa löytyy paras mittari oman kehon arviointiin, eli tavallinen mittanauha.

Ohjelmassa monilla on se haaste, että vyötärönympärys alkaa kasva. Se on merkki keskivartaloon kertyvästä vaarallisesta ja haitallisesta viskeraalirasvasta, joka myös soluttautuu sisuskaluihin ja aiheuttaa monenlaisia terveysriskejä.”

Lue myös: Elämäntaparemontti edessä? Etene askel kerrallaan – ja pidä nämä vinkit mielessä!

X