Muotisarja The Bold Type kertoo naisista, jotka menestyvät sekä urallaan että yksityiselämässään

Jaa artikkeliTilaa Seura
The Bold Type
The Bold Type -sarjan tähdet Meghann Fahy, Katie Stevens ja Aisha Dee tutustuivat ennen sarjan kuvauksia Cosmopolitanin toimituksen jäseniin. © YLE KUVAPALVELU
New Yorkiin sijoittuvan The Bold Type -muotisarjan tähdet tahtovat inspiroida naisia ja kannustaa heitä tukemaan toisiaan.

Sarah Watsonin luomassa amerikkalaisessa The Bold Type -sarjassa astutaan sisälle toimitukseen, jossa tehdään koko maailman nuorten naisten lukemaa naistenlehteä.

Sinkkuelämää-sarjaankin verrattu draamakomedia on saanut innoituksensa Cosmopolitan-lehden entisen päätoimittajan Joanna Colesin elämästä ja kokemuksista. Sarja alkoi TV2:ssa syyskuussa. Toinen kausi julkaistaan Yle Areenassa 29. syyskuuta.

Monte Carlon televisiofestivaalille saapuneet näyttelijät Katie Stevens, Aisha Dee, Meghann Fahy ja Melora Hardin tapasivat Colesin ennen sarjan kuvausten alkua.

”Hän oli upea! Pääsimme käymään Cosmossa, kun Joanne oli vielä lehden päätoimittajana”, nuorta toimittajaa Janea näyttelevä Stevens kertoo.

”Hän esitteli meille toimituksen jäsenet ja tilat. Sarjamme toimitus on hyvin samanlainen kuin Cosmossa, joten olimme onnekkaita, kun pääsimme aistimaan oikean toimituksen tunnelmaa ja näkemään, miten päätoimittaja kohtelee työntekijöitään.”

Naiset tukevat toisiaan

Muotilehden toimitukseen sijoittuvassa The Bold Typessa päätoimittaja Jacqueline Carlylea näyttelee Melora Hardin.

”En olisi ottanut roolia vastaan, jollei Jacqueline olisi sellainen nainen, joiden ympäröimänä olen saanut oman elämäni elää. Hän on kiltti ja ymmärtäväinen, mutta haastaa työntekijänsä – onhan hän myös pomo. Näen Jacquelinen kaltaisia naisia ympärilläni joka päivä”, Hardin kertoo.

Melora Hardin

Melora Hardin esittää muotilehden päätoimittajaa Jacqueline Carlylea. © YLE KUVAPALVELU

Hardinin mielestä olisi tärkeää näyttää televisiossa enemmänkin naisia, jotka ovat inhimillisiä ja valta-asemassa, mutta joiden elämä on kunnossa myös muilla elämän osa-alueilla.

”Naisia, jotka ovat kauniita, menestyneitä ja terveitä ja joiden perhe-elämä ja vielä avioliittokin on kunnossa, ei televisiossa juuri näe. Monet itseäni nuoremmat ja vanhemmat naiset ovat tulleet sanomaan minulle, että he haluavat olla pomoina sellaisia kuin Jacqueline on. Mielestäni sarja on hyvin moderni ja inspiroiva.”

Stevens, Dee, Fahy ja Hardin kertovat, että heille on tärkeää, että sarja voimaannuttaa naisia ja muistuttaa heitä tukemaan toisiaan keskinäisen kilpailun sijaan.

”Sarjassa on kyse sisaruudesta ja sarjan hahmot ovat kuin siskoja, jotka auttavat toisiaan. Heistä kaikki yrittävät navigoida eteenpäin elämässään: rakkaudessa, seksuaalisuudessaan, perhe-elämässään ja urallaan”, Kat-nimistä toimittajaa esittävä Aisha Dee sanoo.

”Meidän mielestämme sarjassa parasta on se, että naiset kannustavat toisiaan. Myös katsojat pitävät siitä, että tytöt ovat kilttejä toisilleen.”

The Bold Type, ma 1.10. klo 19.00 Tv2

X