Äijäenergiaa uhkuva Latela-sarja palaa jälleen uudella kaudella – Kätkeekö tämä omalaatuinen piirre formaatin suosion salaisuuden?

Latela-sarjan kutsumuksen omaavat hahmot kiinnostavat jälleen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Latela-sarjan kutsumuksen omaavat hahmot kiinnostavat jälleen.
Teksti:
Pekka Eronen

Eilen tunsin ylpeyttä, kun onnistuin vaihtamaan Kia C’eediini lamput – vai polttimoiksiko niitä kutsutaan? En aivan taida kuulua autonlaittosarja Latelan kohdeyleisöön.

Jaksoi uuden kauden alku silti kiinnostaa, vaikka joku ”yks piste seittemänlitranen bokserikone” sanoo hyvin vähän. Sarja starttasi jo viime viikolla, ja se löytyy myös Discoverylta. 

Tammikuussa 2022 aloitetaan. Kun korona pilasi viimeksi messuhankkeen, Lauri Huttunen kurvaa pankin kautta kohti uusia seikkailuja.

PowerParkin omistaja Jukka Lillbacka tahtoo, että tämä työstää puikean vanhan Alfa Romeon näyttäväksi ja nelivetoiseksi. ”Tuhannen tunnin työmaa”, arvelee kaveri Härski.

Vahvaa tamperetta puhuva Huttunen on kiinnostava tyyppi, niin kuin kaikki ihmiset, joilla on Kutsumus. Juuri se piirre taitaa olla tämän tyyppisen tosi-tv:n suosion salaisuus. Kolmen jakson mittaan käy selväksi, että äijäläpän takaa löytyy myös tunne­ihmistä.

Maailma muuttuu, vaikka kaveri Valkama ihmetteleekin, kuinka Huttunen on voinut ottaa hommiin oman avopuolisonsa. ”En sano mitään, mutta outoa on.”

Latela 2023, keskiviikko 27.9. klo 20.00, TV5

X