Amerikkalaisessa Louisiana Law -sarjassa seurataan kala- ja riistaosaston työtehtäviä

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© Discovery Communications, LLC
© Discovery Communications, LLC
Onko tyypillisempää dokumentti- tai tosi-tv-sarjaa kuin tällaiset, joissa seurataan jonkin ammatin harjoittajia arkisessa työssään?

Louisiana Law eroaa sentään kaltaisistaan siinä, että se sijoittuu amerikkalaisittain myyttisille seuduille Louisianaan. Varmemmaksi vakuudeksi väläytellään krokotiilia polskimassa.

Paikallisen kala- ja riistaosaston naiset ja miehet, kuten kuvan Scott Dupre, partioivat merellä, maalla ja rämeillä. Luonnonsuojelijoita he eivät ensisijaisesti ole. He valvovat, että saaliin jahtaajilla ovat luvat kunnossa. Monenlaisia rajoituksiakin riittää.

Varsin amerikkalaisiin asetelmiin päästään oitis, kun metsästäjien saalis on vaarassa jäädä osavaltiorajan väärälle puolelle. Riistanvalvojat Emily Sexton ja Justin Green tekevät parhaansa, jotta pikkupoika saisi pitää ensimmäisen ampumansa hirven ruhon.

Rannikon rapumertoja tarkistaessa löytyy puolestaan pitkäkynsi, joka uhkaa viedä paikallisten kalastajien elannon. Välillä arvioidaan ruorijuopon kuntoa ja korjataan  siipirikko valkopääkotka pois kaislikosta.

Louisiana Law, perjantai 5.8. klo. 19.00, Kutonen

X