Chihiro ilmmiid gaskkas – Henkien kätkemä: Oscar-palkittu animaatioelokuva saameksi

Yle kunnioittaa saamelaisten kansallispäivää esittämällä Oscar-palkitun Chihiro ilmmiid gaskkas – Henkien kätkemä -animaatioelokuvan saameksi puhuttuna.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Chihiro ilmmiid gaskkas – Henkien kätkemä.

Yle kunnioittaa saamelaisten kansallispäivää esittämällä Oscar-palkitun Chihiro ilmmiid gaskkas – Henkien kätkemä -animaatioelokuvan saameksi puhuttuna.
Teksti: Anu Räsänen

Saamenkielinen versio Chihiro ilmmiid gaskkas saa tv-ensi-iltansa yhtä aikaa Yle Teemalla ja Norjan televisiossa. Teema esittää kansallispäivän kunniaksi myös Muumi-elokuvan Mumeniid diidadálvi sekä lyhytelokuvan Eatnanvulos Lottit.

”Ylen tehtävä on tuottaa arvoa ihmisille ja yhteiskunnalle. Haluamme tavoittaa kaikki suomalaiset jatkossakin, ja saamenkieliset sisällöt ovat tärkeä osa Ylen julkisen palvelun tehtävää. Ylellä on oma saamenkielinen toimitus, Yle Sápmi, jolla on erityinen rooli tiedon välittäjänä, identiteetin vahvistajana ja kielen ylläpitäjänä”, kertoo Yle Teeman vastaava tuottaja Marika Kecskeméti.

Yle Sápmin toimittamat uutiset luetaan vuoroviikoin pohjois-, koltan- ja inarinsaameksi. Muumilaakso-sarjan ensimmäinen kausi dubattiin pohjoissaameksi, toinen kausi puoliksi koltan- ja puoliksi inarinsaameksi. Kansallispäivän ohjelmat esitetään pohjoissaameksi, joka on puhutuin saamen kieli Suomessa.

Chihiro ilmmiid gaskkas – Henkien kätkemä, la 6.2. klo 15.20 Yle Teema & Fem

Lue myös: Elokuva-arvio: Animaatioelokuva Supermarsu saa tv-ensi-iltansa

X