Romantic Comedy -dokumentti pureutuu poreilevasti romanttisiin komedioihin

Jaa artikkeliTilaa Seura
Romantic Comedy
Romantic Comedy © Yellow Affair Oy/Yle
Romantic Comedy -dokumentissa puhuvat päät eivät tuppaa tielle, kun pätkät kymmenistä menestyselokuvista pitävät juhlaa.

Turha mollata romanttisia komedioita kaavamaisiksi, jos ei sano samaa jännäreistä, länkkäreistä tai vaikka sotaleffoista. Montako kertaa olemme saaneet saman tarinan, jossa poliisietsivä kostaa, kun joku tappoi kaverin? Taikka sen, jossa hiljainen mies ratsastaa kaupunkiin kohtaamaan rikkaan karjanomistajan retkujoukon?

Romanttisissa komedioissa on helmiä ja huteja ihan kuin muissakin elokuvan lajeissa. Mukavasti poreilevassa dokumentissaan Elizabeth Sankey tunnustaa oman rakkaus-viha -suhteensa lajiin.

Elokuvantekijä-muusikko kertoo, kuinka oppi nuorena Hollywoodilta, miltä näyttävät rakkaus, onni, häät ja särkynyt sydän. Lajin ystävälle Romantic Comedy on silkkaa nostalgiaa. Puhuvat päät eivät tuppaa tielle, kun pätkät kymmenistä menestyselokuvista pitävät juhlaa.

Silti teräviä kommentteja riittää. Sankey muistuttaa, ketkä lajia hallitsevat (valkoiset, keskiluokkaiset heterot), ja ketkä niistä puuttuvat (muun väriset ja seksuaaliset vähemmistöt). Iästä hän ei huomaa puhua mitään.

Romantic Comedy, la 24.4 klo. 20.01, Teema & Fem

X