Dokumenttisarja Windsorien dynastia tarjoaa kuninkaallisista ja historiasta kiinnostuneille uusia tietopähkinöitä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Historia: Windsorien dynastia.
Historia: Windsorien dynastia. © Raw TV Ltd/Yle 
Historiallinen dokumenttisarja Windsorien dynastia muistuttaa, että monarkian säilyminen menee aina kaiken edelle.

Dokumenttisarja Windsorien dynastia alkaa lähes sadan vuoden takaisista tapahtumista, kun kuningas Yrjö V:n jälkeen valtaan nousee prinssi Edward (kuningas Edvard VIII). Sarjasta on silti helppo löytää yhtymäkohtia nykyhetkeen, ja historianäkökulmasta huolimatta se tuntuu ajankohtaiselta. Viimeisessä jaksossa tullaan käsittelemään myös hovin tuoreimpia käänteitä.

Avausjaksossa Edward haaveilee vapaudesta Amerikassa omalla ranchilla. Kruunusta luopuminen aiheuttaa kaaoksen, ja myllerrystä seurasi myös prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin lähdöstä. Windsorien dynastia muistuttaa kuitenkin, että monarkian säilyminen menee aina kaiken edelle.

Dokumenttisarja tarjoaa kuninkaallisista ja historiasta kiinnostuneille joitakin uusia tietopähkinöitä. Kiinnostavaa oli, että Britanniassa amerikkalaislehtien uutiset Edwardin ja Wallisin suhteesta sensuroitiin saksimalla jutut pois. Perinteisten asiantuntijoiden lisäksi on haastateltu Winston Churchillin lapsenlasta ja prinssi Charlesin kummityttöä. Näyttelijä Rosamund Piken rauhallinen kertojaääni luo skandaalinkäryyn arvokkuutta.

Historia: Windsorien dynastia, ti 10.11. klo 21.00 Yle Teema & Fem 

Lue myös: Babylon Berlin – Epookkijännärin odotettu kolmas kausi alkaa

X