Draamakomedia Kevyttä yläpilveä on kevyttä viihdettä – kirjaimellisesti

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kevyttä yläpilveä, kuvassa Elsa Saisio.
Kevyttä yläpilveä, kuvassa Elsa Saisio. © Nelonen media
Kevyttä yläpilveä on kuvaava nimi. Taavi Vartian ohjaama draamakomedia liihottelee jossain lajityyppien yllä, ottaa elämän kevyesti, eikä vakavasti oikein mitään. 

Luulin aluksi, että Kevyttä yläpilveä haastaa Risto Räppääjän. Kellertävä päivänpaiste, uusperheen aamutouhut ja ylinäyttely tuovat mieleen kotimaiset lastenelokuvat. Musiikissa on spagettilänkkäriä, ja vitsitkin viivataan alle: koska vieraita ei haluta kellariin, ovessa lukee: ”asbestia ja myyräkuumetta”. Oikeasti sieltä löytyy kannabisviljelmä.

Vivian on kyllä tohkeissaan hotellihankkeineen. Lindan sisko palaa Barcelonasta ja aikoo pistää Nurmijärvellä hyrskyn myrskyn. Jos Vivian saa tahtonsa läpi, on kotitilan perunapelto kohta järven alla. Ja pössyviljelmä niin ikään.

Paikallistunnelma ja siskot ovat parasta. Vuokko Hovatta on sisukas Linda. Elsa Saisio (kuvassa) pitää Vivianina pokeria, mikä on tässä sarjassa virkistävää vaihtelua. Myös nuori polvi muistetaan. Vesa Vierikko muuntelee hupsuna vaarina hahmoaan, jota esitti jo 1980-luvulla Ryhmäteatterin sarjassa Tabu. Nyt vain juures vaihtuu porkkanasta perunaan.

Kevyttä yläpilveä, pe 1.1. klo 21.00 Nelonen

Lue myös: Kaverille ei jätetä: Pikkujoulut on kevyesti satiirinen tarina

X