Elokuva-arvio: Happy Death Day – kevytkauhuelokuva ottaa ideansa Päiväni murmelina-elokuvasta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Tree (Jessica Rothe) kokee samat kauhut päivästä toiseen elokuvassa Happy Death Day.
Tree (Jessica Rothe) kokee samat kauhut päivästä toiseen elokuvassa Happy Death Day. © Ben Rothstein / Focus Features
Happy Death Day on kuin siistitty Disney-versio verisestä slasher-leffasta. Ruumiita tulee, mutta veri ei lennä, ja nakukohtauskin on rajattu kiltisti.

Kevytkauhuelokuvan Happy Death Day (USA 2017) inspiraation lähdettä ei ole vaikea löytää, varsinkin kun se sanotaan ääneen elokuvan lopussa. Elokuvassa ylimielisesti käyttäytyvä Tree (Jessica Rothe) herää krapulassa mukavan kundin luota. Päivä etenee niin, että naamiomurhaaja hoitaa Treen pois päiviltään, minkä seurauksena hän herää aina uudelleen samaan krapula-aamuun. Aikaluuppiin jumittumisen ideahan on tietysti tuttu Päiväni murmelina -elokuvasta.

Näppäriä genre-elokuvia tuottavan Blumhouse-tuotantoyhtiön leffa toimii, vaikka se on kuin siistitty Disney-versio verisestä slasher-leffasta. Ruumiita tulee, mutta veri ei lennä, ja nakukohtauskin on rajattu kiltisti. Päiväni murmelina -teeman lisäksi itsetietoinen mustan huumorin kanssa leikittely tuo mieleen Scream-elokuvat, mutta jää esikuviaan persoonattomammaksi. Toimivaa viihdettä kuitenkin.

***

Happy Death Day, la 31.10. klo 21.00 Tv5

Lue myös: Elokuva-arvio: Scifiseikkailu Edge of Tomorrow mukailee aikaluuppiin jumittumista

X