Elokuva-arvio: Hiljainen paikka – hyytävä kauhuelokuva vaatii hiljaisuutta

Jaa artikkeli
Elokuvan Hiljainen paikka äitiä esittävä Emily Blunt tietää, että hiljaa oleminen on ainoa keino välttyä tarkkakuuloisten alienien hyökkäyksiltä.
Elokuvan Hiljainen paikka äitiä esittävä Emily Blunt tietää, että hiljaa oleminen on ainoa keino välttyä tarkkakuuloisten alienien hyökkäyksiltä. © Nelonen
Hiljainen paikka on nimensä mukainen kauhujännäri, joka uloittaa hiljaisuuden myös kotikatsomoon. Elokuvaa tähdittää Emily Blunt ja John Krasinski.

Ei itkeä saa, ei meluta saa – vaikka kuinka sattuu. Ja nyt kyllä sattuu. Hiljainen paikka (A Quiet Place, USA 2018) -kauhuelokuvassa maailmasta on väännetty volumet lounaaseen. Oudot otukset ovat vallanneet sen ja haukanneet ison osan ihmiskuntaa suupaloikseen. Ne ovat sokeita, mutta hirvittävän herkkäkorvaisia, joten Evelynin ja Leen perheessäkin eletään vähin äänin.

Heidän sukunimensä Abbott viittaa luostariin, ja melkoinen hiljaisuusretriitti onkin meneillään. Arki on pantomiimia painajaisessa. Kun sitten Neil Youngin Harvest Moon kerran soi, se tulee kuin armolahja menneestä, paremmasta maailmasta. Konttori-sarjasta ja romanttisista komedioista tuttu John Krasinski yllätti tämän lajin ohjaajana ja isän roolissa. Taitavasti hän kuitenkin rakensi sekä tunnelmaa että perhetunnetta. Emily Blunt kokee äitinä elokuvan hyytävimmät hetket. Kuuroa Regan-tytärtä esittää oikeastikin kuuro Millicent Simmonds. Herkkä rooli toimii kuin ukkosenjohdatin.

****

Hiljainen paikka, la 26.12. klo 23.35 Nelonen

Lue myös: Elokuva-arvio: The Guardian Angel – Suojelusenkeli perustuu tositapaukseen

X