Ikuinen planeetta -dokumentti käsittelee varsin tärkeää asiaa luonnon suojelussa

Jaa kaverilleTilaa Seura
Ikuinen planeetta
Ikuinen planeetta. © National Geographic
Nyt kun ihmisen toimet yhä enemmän rasittavat ympäristöä ja uhkaavat eläinlajien selviytymistä, on keksittävä uusia tapoja joilla suojella luontoa.

Kaksiosainen dokumentti Ikuinen planeetta käsittelee varsin tärkeää ja ajankohtaista aihetta. Nyt kun ihmisen toimet, ilmastonmuutos mukaan luettuna, yhä enemmän rasittavat ympäristöä ja uhkaavat eläinlajien selviytymistä, on keksittävä uusia tapoja joilla suojella luontoa.

Toimittaja Alexandra Roca matkustaa sarjan aluksi eri puolilla Meksikoa, maata josta nykyään tulee useimmiten uutisia huumekartellien väkivallasta, mutta jolla on myös ainutlaatuinen luonto.

Roca käy tutkijoiden ja luonnonsuojelijoiden matkassa sukeltelemassa haiden ja rauskujen seassa sekä tutustumassa lepakoihin ja krokotiileihin. Kalalajeja yritetään suojella järjestämällä turisteille mahdollisuuksia käydä katsomassa niitä sukellusretkillä.

Ikävän maineen saaneista lepakoista yritetään jakaa oikeaa tietoa muun muassa siitä, miten eräs lepakkolaji on elintärkeä agave-kaktusten pölyttäjänä. Ekoturismi tuntuu olevan yksi avain eläinten suojeluun, mutta sekin saattaa mennä liiallisuuksiin ja alkaa rasittaa ympäristöä, kuten Rocan esittelemä flamingoturismi näyttää.

Roca ravaa niin monessa paikassa puolituntisissa jaksoissa, että kaikkia aiheita ehditään käsitellä turhan lyhyesti.

Ikuinen planeetta, ke 20.6. klo 18.00 Nat. geographic

X