Jääkarhuperheen matkassa -luontodokumentti seuraa vuoden ajan lähietäisyydeltä suloisten suurpetojen elämää

Jaa artikkeliLähetä vinkki
jääkarhuperheen matkassa
Gordon Buchanan aloittaa tutkimusmatkansa jääkarhujen maailmaan Huippuvuorten itäiselle saarelle, jossa jääkarhukanta on maailman tihein. © Gordon Buchanan/Yle
Luontokuvaaja Gordon Buchanan matkustaa arktisille alueille tutkimaan jääkarhujen elämää vuoden ajaksi.

Skottilaisen valokuvaajan ja luontoihmisen Gordon Buchananin luotsaamia dokumentteja katsoo mielellään. Tunnelma niissä on keskittynyt, kerronta rauhallista ja asioihin todellakin jaksetaan perehtyä.

Edellisessä sarjassaan Buchanan pelasti ilveksiä. Tällä kertaa hän tekee tutkimusmatkan jääkarhujen maailmaan Huippuvuorilla. Siellä kyseisiä eläimiä on enemmän kuin missään.

Kolmiosaisessa sarjassa seurataan hellyttäviä valkoisia petoeläimiä vuoden verran ja pyritään luomaan mahdollisimman syvällinen katsaus niiden elämään ja olemiseen. Se että ollaan kaukana sivilisaatiosta ja sen kiireistä, näkyy ohjelmassa selkeästi.

Valtavien lumikenttien rauhaisa tunnelma on saatu tallennettua komeasti. Ihmisen pienuus luonnon edessä korostuu.

Buchananin intohimo aihettaan kohtaan on vahva, ja juuri se on dokumenttisarjan voimavara. Hän ei vain raportoi jääkarhujen puuhista vaan kirjaimellisesti heittäytyy niiden vietäväksi. Jääkarhuperheen matkassa on tehty puhtaasti eläinten ja luonnon ehdoilla.

Jääkarhuperheen matkassa, perjantai 31.12. klo 20.00, TV2

X