Jussi-gaalassa palkitaan jälleen suomalaisen elokuva-alan väkeä – Gaalassa luovutaan sukupuolitetuista palkinnoista

Tänä perjantaina katsojille tarjoillaan glamouria ja tähtiloistetta, kun Jussi-gaala 2023 juhlistaa jälleen kotimaisia elokuvia.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kuvan Pekka Strangin juontama Jussi-gaala nähdään suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa. © mtv3

Tänä perjantaina katsojille tarjoillaan glamouria ja tähtiloistetta, kun Jussi-gaala 2023 juhlistaa jälleen kotimaisia elokuvia.
Teksti: Jesse Raatikainen

Teinidraama Tytöt tytöt tytöt oli kansainvälinen arvostelumenestys, joka pääsi usealle arvostetulle vuoden parhaita elokuvia koonneelle listalle. Ei ollut suuri yllätys, että elokuva kahmi eniten Jussi-ehdokkuuksia, yhteensä kahdeksan.

Monella tämän vuoden parhaan elokuvan ehdokkaalla on siteitä ulkomaille: Pahanhautoja ja Rakkaani merikapteeni­ ovat saaneet kiitosta kansainvälisesti­, Sydänpeto puolestaan on useiden ­maiden yhteistuotanto. Kupla on ­ilahduttanut vain kotimaista yleisöä, ­mutta puolustaa paikkaansa sitäkin paremmin.

Ensi vuonna 80 vuotta täyttävissä ­Jusseissa ovat puhaltaneet muutoksen tuulet, kun sukupuolitetuista näyttelijäkategorioista luovuttiin. Ennen jaettiin erikseen mies- ja naisnäyttelijöiden Jussit, nyt ainoastaan palkinnot parhaasta pääosasta ja sivuosasta.

Oheisten kategorioiden rinnalle on nostettu myös Euroopassa tutummaksi tullut palkinto näyttelijätulokkaalle sekä monia kysymyksiä herättänyt ja kritisoitu Valkokankaan valopilkku -palkinto.

Jussi-gaala 2023, perjantai 24.3. klo 19.30, MTV3

Lue myös: Näyttelijä Linnea Leino hämmentyi Tytöt tytöt tytöt -elokuvan maailmanvalloituksesta: ”Tuntuu mielettömältä”

X