Kolme muistoa nuoruudestani -draama on kertomus ranskalaisdiplomaatin nuoruudenmuistoista

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kolme muistoa nuoruudestani
Teini-ikäistä Paul Dédalusta näyttelee Quentin Dolmaire ja hänen tyttöystäväänsä Estheriä Lou Roy-Lecollinet. © Cinema Mondo / Yle Kuvapalvelu

Moskovassa työskennellyt ranskalaisdiplomaatti Paul Dédalus on palaamassa kotimaahansa. Muistoissaan hän palaa elämänsä käännekohtiin. Lapsuus oli ongelmallinen, väkivaltainenkin. Rakkaus ja seksuaalisuus johtivat sekä suloisiin että karvaisiin kokemuksiin. Ensimmäistä kertaa Neuvostoliitossa käydessään teinipoika auttoi maanalaista juutalaisorganisaatiota kauaskantoisin seuraamuksin.

Taiteilijasuvun osaava ohjaajakirjoittaja Arnaud Desplechin tekee mieluusti pitkiä, mutta mittansa ja muotonsa kantavia elokuvia. Hänen kosketustaan kiitetään maagiseksikin. Arjen kuvaus ei latistu, leikkaukset ja monologit kirjeiden kameralle puhumisineen pitävät kerronnan virkeänä.

Palkittu työ on osittain sisarteos kasvueepokselle Comment je me suis disputé… (1996). Näyttelijätkin ovat osin samoja. Antoine Bui esittää Paulia lapsena, Quentin Dolmaire teininä, Mathieu Amalric aikuisena.

Kolme muistoa nuoruudestani, ke 17.4. klo 22.00 Yle Teema & fem

X