Komediasarja Aikuiset sijoittuu urbaanien nuorten maailmaan

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Anna Airola, Aikuiset
© Hanna-Maria Grönlund / Yle

Kymmenosaisen komediasarjan pääosassa ovat nuoret urbaanit ihmiset, joku sanoisi hipsterit. Kerronta kulkee raikkaan koukeroisen dialogin varassa. Oona (Anna Airola, kuvassa) etsii paikkaansa elämässä ja ihmissuhteissa, mutta ajautuu jatkuvasti oman mielensä vääntämiin umpisolmuihin. Tukea tarjoaa paras kaveri Arttu, joka jaksaa ymmärtää kompleksista kaveriaan.

Nuori pariskunta katsoo taidenäyttelyssä tyhjää taulua. Elämänsä suuntaa ikuisuuteen asti pohdiskeleva Oona ehdottaa poikakaverilleen Kuismalle, että sanotaan yhtä aikaa onko teos hyvä vai huono. Kun vastaukset eroavat toisistaan, kokee Oona että koko suhteen pohja on poissa. Kohtaus osoittaa, kuinka pienistä aineksista voi syntyä hykerryttävän hauskaa huumoria.

Anna Dahlmanin ohjaama ja Anna Brotkinin käsikirjoittama komediasarja Aikuiset sijoittuu urbaanien nuorten maailmaan. Dahlman on uuden suomalaisen huumorin huippuosaaja, joka on tehnyt esimerkiksi Siskonpetiä. Putoustakin käsikirjoittanut Brotkin on myös astumassa vahvasti esiin. Aikuisissa hänen tekstinsä istuu täydellisesti Oonaa hurmaavasti tulkitsevan Anna Airolan suuhun. Aiemmin Juho Kuosmasen elokuvissa nähty Airola tekee Oonasta hersyvän karikatyyrin ikäluokkansa somekulttuurin kyllästämästä naisesta.

Sarjan kohderyhmä lienee nuoret aikuiset, mutta kyllä vanhempikin voi viihtyä sen parissa. Näkökulman voi hakea sarjan sisältä, Ville Myllyrinteen näyttelemä Oonan isä hämmästelee suu auki tyttärensä touhuja.

Aikuiset, ma 1.4. klo 21.00 Tv2

X