Korean olympialaiset: Avajaisissa Pohjois- ja Etelä-Korean joukkueet marssivat yhdessä

Jaa artikkeliLähetä vinkki

(Päivitetty: )
Teksti: Onnimanni Liukkonen

Pyeongchangin talviolympialaisten avajaiset nähdään suomeksi selostettuna Ylen TV2:lta ja Eurosportilta. Eurosportin lähetys esitetään jälkikäteen myös TV5:llä klo 17.00. Ylen lähetyksen pääselostajana toimii Jere Nurminen (kuvassa), ja mukana on myös Nina Vanhatalo. Eurosportilla taas äänessä ovat Juhani Henriksson, Kiira Korpi ja Sami Hedberg.

Laulaja Taeyand esittää kisabiisin Louder

Avajaisten ja päätösseremonioiden areenana toimii kisoja varten rakennettu väliaiakainen olympiastadion, joka puretaan kisojen jälkeen. Esiintyjinä avajaissa nähdään paikallisia artisteja, joista poplaulajatar Hyolyn esittää Korean kansallislaulun ja laulaja Taeyang kisabiisin Louder.

Avajaisten merkittävin tapahtuma taitaa kuitenkin olla Pohjois- ja Etelä-Korean joukkueiden marssiminen kentälle yhdessä. Naisten jääkiekossa mailla on jopa yhteinen joukkue.

Muutaman lajin alkukilpailut ovat ottaneet jo varaslähdön kisoihin ennen avajaisia, mutta todenteolla kilpailut käynnistyvät lauantaina 10.2. Heti aamulla klo 7.00 Krista Pärmäkoski taistelee mitaleista yhdistelmäkilpailussa ja 12.30 Kaisa Mäkäräinen starttaa ampumahiihdon pikakilpailuun.

Korean olympialaiset: Avajaiset, pe 9.2. klo 12.55  TV2 ja Eurosport

X