Koulun evoluutio-opetus – faktaa vai fiktiota? -sarjassa pyritään todistamaan evoluutioteoria vääräksi

Koulun evoluutio-opetus on tiedesarjan sijaan luento, jossa evoluutioteoriaa vastustavat biologian lehtori Esko Syrjäläinen ja kirurgi Mikko Tuuliranta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Koulun evoluutio-opetus – faktaa vai fiktiota?

Koulun evoluutio-opetus on tiedesarjan sijaan luento, jossa evoluutioteoriaa vastustavat biologian lehtori Esko Syrjäläinen ja kirurgi Mikko Tuuliranta.
Teksti: Henri Waltter Rehnström

AlfaTV:n uuden sarjan Koulun evoluutio-opetus – faktaa vai fiktiota? idea on kieltämättä mielenkiintoinen. Valitettavasti alaotsikon kysymys on vain näennäinen. Ohjelmassa ei niinkään pohdita evoluutio-opetuksen todenperäisyyttä, vaan pyritään todistelemaan se vääräksi. Ja kuinka se tapahtuu? Viittaamalla huippututkijoiden tekemiin tutkimuksiin, joissa evoluutioteoriaan liittyviä asioita on kiistetty. Mutta mistä tutkijoista ja mistä tutkimuksista on kysymys, se jää hieman epäselväksi.

Evoluutioteoriaa kannattaville tutkijoille naureskellaan ja heidät rinnastetaan ennustajiin, jotka tuhlaavat miljardeja tutkimalla asioita, joista eivät mitään tiedä. Ohjelmassa faktaksi mainittuja asioita ei pidä nieleskellä sellaisenaan vaan ne kannattaa tarkastaa myös muista lähteistä. Luennon kuulijoina on Suur-Helsingin kristillisen koulun oppilaita. Ohjelma olisi terävöitynyt heti, jos mukaan olisi saatu pari näpäkkää vastaväittelijää.

Koulun evoluutio-opetus – faktaa vai fiktiota? su 16.2. klo 22.00 AlfaTV

Lue myös: Droonit – uhka vai mahdollisuus? Dokumentti syventyy lennokkien maailmaan

X