Puutarhan pelastajat vie vehreyden keskelle – Kuokka käy ja multa lentää

Jaa kaverilleTilaa Seura
© ALL3MEDIA/Yle Kuvapalvelu

Charlotte ”Charlie” Dimmock on Britannian tunnetuimpia puutarhureita. Hän aloitti tv-työt viime vuosituhannella ja on myöhemmin tullut tunnetuksi myös kirjailijana ja hyväntekijänä. Sekä valitettavasti myös siitä, että hänen äitinsä ja isäpuolensa kohtaloksi koitui vuoden 2004 tapaninpäivän tsunami.

Nuoremmat multasormet Harry ja David Rich taas edustavat uutta puutarhurisukupolvea. Heidän tavoitteensa on ”tuoda hauskuus takaisin puutarhanhoitoon”, kuten he itse asian ilmaisevat.

Toistaiseksi uran huippuhetkiin on tämän tv-sarjan ohella kuulunut tapaaminen kuningatar Elisabetin kanssa Lontoossa vuosittain pidettävän Chelsea Flower Show’n yhteydessä muutama vuosi sitten.

Puutarhan pelastajat -ohjelmassa keskitytään oleelliseen

Näihin karismaattisten puutarhureiden ala- ja ylämäkiin ei brittisarjassa Puutarhan pelastajat puututa, sillä ohjelmassa keskitytään oleelliseen. Kaikenkirjavien kykyjenseulontakisojen ja tyrkky-tv:n keskellä sarja on vanhanaikaisuudessaan virkistävä.

Se esittelee ongelman ja ratkaisee sen asiantuntijoiden avulla. Puutarhurit kilpailevat keskenään, mutta hyvässä hengessä, ja lopputulos loihditaan innostuneesti yhdessä.

Puolisen vuotta brittityyppistä, korkeilla tiiliaidoilla varjostetun mutavellipihan viittäkymmentä harmaan sävyä katselleena ymmärrän, että Puutarhan pelastajat on syntynyt todelliseen tarpeeseen. Britanniassa pihat ovat pieniä, ja vaatimattomankin viheralueen kunnostus parantaa elämänlaatua.

Kaikki nähdyt ratkaisut eivät ilmastoeron vuoksi toimi meillä, mutta tekemisen meininkiä on hauska katsella. Ansio lankeaa puutarhureille, jotka silmät loistaen loihtivat viihtyisämpiä elinympäristöjä.

Puutarhan pelastajat, ti 24.4 klo 19.00 TV1

X