Lofoottien kalamestari -sarjassa kilpaillaan parhaan kalastajan tittelistä

Tusina kokemattomia ensikertalaisia – ­kuusi naista, kuusi miestä – mittelee taitojaan kalastajina.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lofoottien kalamestari on uusi tosi-tv-sarja.

Tusina kokemattomia ensikertalaisia – ­kuusi naista, kuusi miestä – mittelee taitojaan kalastajina.
Teksti:
Arto Pajukallio

Lofoottien kalamestari -sarjassa kilpaillaan parhaan kalastajan tittelistä

Tosi-tv-sarjassa Lofoottien ­kalamestari tusina kokemattomia ensikertalaisia – ­kuusi naista, kuusi miestä – mittelee taitojaan kalastajina.

Kerran vuodessa turskat tulevat Barentsinmereltä kutemaan Lofooteille, jossa kalojen pyynnillä on jo yli tuhatvuotinen perinne.

Opastusta ja turvaa antaa kolme kokenutta kipparia. Kymmenosaisen sarjan joka jaksossa yksi ensikertalainen – lokinpoika, kuten heitä perinteisesti kutsutaan – lähetetään kotiin.

Turska on komea ja monikymmenkiloiseksi kasvava vonkale, josta monet kalastusseikkailun osanottajat eivät tiedä ennakkoon mitään.

Lue myös: Mimmit kalastaa! Harrastuksen pariin etsiytyy yhä enemmän naisia − ”Omavaraisuus ja lähiruoka kiinnostavat”

Ympäristöystävällisyys unohtuu

Nykypäivän luonto-ohjelmalta, viihteeltäkin, ­odottaa ympäristöystävällistä tiedostamista. ­Lofoottien kalamestari ei kiiruhda kertomaan, miten turskakannat ovat ylikalastuksen myötä romahtaneet ympäri maailmaa, ja Norjassakin pohjatroolikalastus tuottaa sivusaaliina uhanalaista rannikkoturskaa.

Itämerellä turskan kohdennettu kalastus on kielletty kokonaan. Nythän myös Suomessa pyydetty silakka on joutunut EU:n hampaisiin, mikä jo kiihdyttää kalastuskeskusteluja.

Lofoottien kalamestari, perjantai 22.9. klo. 18.30, Teema & Fem

Lue myös: Ministeri Jari Leppä aikoo metsästää valkoposkihanhea heti kun laki sen sallii: ”Niitä syödään jo monissa maissa – toivottavasti pian meilläkin”

X