Luottomies 3 -komediasarjan idean keksi Antti Luusuanniemi 10 vuotta sitten: ”En tuntenut Kari Ketosta, mutta halusin hänet mukaan”

Jaa artikkeli
luottomies 3
Komediasarja kertoo Juha "Juhis" Mannerin (Kari Ketonen) ja Tommi Mäkinen-Renwallin (Antti Luusuaniemi) elämästä naapuruksina. © yle
Luottomies on kiusallisen hauskaa komediaa tiiviissä paketissa. Uudella kaudella Tommi ja Juhis jatkavat toilailujaan.

Luottomies 3 on voisi oikeastaan viettää komediasarjan kolmannen kauden startatessa kymmenvuotisjuhliaan. Idea sarjasta syntyi Antti Luusuaniemen päässä viime vuosikymmenen alussa, ja hän esitteli sen Ylelle vuonna 2011.

”Olin löytänyt tanskalaisen sarjan Kyllä nolottaa, ja ajattelin, että tällainen dynaaminen duo puuttuu suomalaisesta tv:stä. Otin yhteyttä ohjaaja Lauri Nurkseen, ja teimme yhdessä pilotin”, muistelee Antti Luusuaniemi, joka esittää sarjan toista päähenkilöä Tommia.

Pilotti- eli esittelyjaksossa näyttelivät myös Hannes Suominen ja edelleen Juhiksena nähtävä Kari Ketonen.

”En tuntenut Karia entuudestaan, mutta halusin hänet mukaan, sillä ihailin Karin komediakykyjä ja ajattelin, että kemiamme voisivat kohdata. Niin kuin ne kohtasivatkin.”

Luusuaniemi naurahtaa, että Ylellä pidettiin sarjasta niin paljon, että heidät kutsuttiin tapaamiseen sen tiimoilta heti kolme vuotta myöhemmin, vuonna 2014. Ylen draamapäällikkö Jarmo Lampela ehdotti, että Luottomiehestä tehtäisiin kymmenminuuttisia jaksoja.

”Ajattelimme ensin, että näinkö vähän meihin luotetaan. Kymmenen minuutin jaksoja! Mutta sehän olikin ihan jackpot, juuri tämä mitta toimii loistavasti konseptissamme. Ensimmäinen kausi tuli sitten ulos 2016, ja loppu on historiaa”, Luusuaniemi sanoo.

Luottomies 3, lauantai 20.11. klo 21.30, TV2

Lue myös: Keskiluokkaiskomedian Luottomies kakkoskaudella nössömies on jälleen syväkriisissä, ja ajautuu sitä korjatessaan akuutteihin kriiseihin

X