Miki Liukkonen, sivullinen – Keskusteluohjelmassa pohditaan suuria asioita

Jaa artikkeliTilaa Seura
Miki Liukkonen, sivullinen. Kuvassa Miki Liukkonen (vas.) ja Antti Nylén.
Miki Liukkonen, sivullinen. Kuvassa Miki Liukkonen (vas.) ja Antti Nylén. © Jari Fagerlund / Yle
Kirjailija Miki Liukkonen tapaa erilaisia ihmisiä ja keskustelee heidän kanssaan vaikeistakin asioista keskusteluohjelmassaan.

Kirjailija Miki Liukkosta (kuvassa vas.) on aina leimannut tietyntyyppinen sivullisuus. On se sitten tahallista tai tahatonta, yhdentekevää. Brändi vaikuttaa joka tapauksessa vahvalta. Uudessa keskusteluohjelmassa Miki Liukkonen, sivullinen Liukkonen riisuu erakkopanssarinsa ja lähtee tapaamaan ihmisiä, joiden ajattelusta on viehättynyt. Mitä nuori kirjailija oppii kohtaamiltaan taiteilijoilta ja tieteilijöitä? Se nähdään seuraavan seitsemän jakson aikana.

Aluksi tavataan esseisti Antti Nylén (oik.), jonka kanssa keskustellaan fanaattisuudesta. Jutustelu on kaiken puolin rentoa, jota myös kuvallinen ilmaisu, kuten alati pienessä liikkeessä oleva kamera ja jouheva leikkausrytmi korostavat. Ja rentous tarttuu. Yhtäkkiä sitä huomaa seuraavansa vuoden kiinnostavinta kulttuuriohjelmaa, jossa suuria ja vaikeitakin asioita pohditaan tasaisen leppoisaan tyyliin. Paljon on tietenkin kiinni keskustelukumppanista. Jokainen Nylénin päästämä lause on kuin tarkkaan harkittu viisaus. Voi vain odottaa, miten tulevilla vierailla on sanottavanaan.

Miki Liukkonen, sivullinen, ke 24.3. klo 21.15 Yle Teema & Fem

Lue myös: Keskusteluohjelma Viimeinen sana käsittelee viikon keskeisintä puheenaihetta

X