Netflixin alkuperäissarja Narcos nähdään Nelosella

Jaa artikkeliTilaa Seura
Narcos -sarjan kaksi ensimmäistä kautta keskittyvät huumepomon Pablo Escobarin elämään ja tekoihin.
Narcos -sarjan kaksi ensimmäistä kautta keskittyvät huumepomon Pablo Escobarin elämään ja tekoihin. © Daniel Daza / Nelonen
Narcos -sarjassa Kolumbian kokaiinikartellien väkivaltaista aikakautta kuvataan tehokkaan viihdyttävänä jännityskertomuksena.

Netflixin alkuperäissarja Narcos nähdään Nelosella. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun Netflixin alkuperäistuotanto nähdään Suomessa vapaasti katsottavalla kanavalla.

Kyseessä on komeasti toteutettu sarja, jonka kaksi ensimmäistä kautta keskittyvät legendaarisen kolumbialaisen huumepomon Pablo Escobarin uskomattomaan elämään ja tekoihin. Vastapoolina toimii Yhdysvaltojen huumepoliisi DEA, joka tekee vaihtelevalla menestyksellä yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa.

Pääosassa ja kertojana toimii DEA-agentti Steve Murphy (Boyd Holbrook), mutta todellinen tähti on Escobarin roolissa nähtävä brasilialainen Wagner Moura. Hänen Escobarinsa on uneliaan rauhallinen mutta samalla hyytävä hahmo, jolla on myös inhimillisiä tasoja. Kauhun karisma on vahvasti läsnä ja Escobarin myyttiä vaalitaan.

Kolumbian kokaiinikartellien väkivaltaista aikakautta kuvataan tehokkaan viihdyttävänä jännityskertomuksena. Bisnes oli niin tuottoisaa, että yksi Escobarin ongelmista oli käteisen rahan määrä. Parhaimmillaan rahaa oli niin paljon, että rotat ja vesivahingot tuhosivat piilotetuista seteleistä merkittävän osan.

Narcos, ke 8.1. klo 22.00 Nelonen

Lue myös: Ilmiantaja -sarjassa kansainvälisen terrorisminvastaisen toiminnan tukijalka ovat ruohonjuuritason ilmiantajat

X