Pojat -elokuva avautuu laajemmaksi nuorisotutkielmaksi sukupuolista ja sukupuolirooleista, rakkaudesta ja seksuaalisuudesta

Jaa kaverilleTilaa Seura
Pojat
Tytöt valmistautuvat muuttumaan pojiksi. © YLE KUVAPALVELU

Tavallinen koulu. Pojat huorittelevat tyttöjä, pahoinpitelevät ja riisuvat väkisin näiden vaatteita koulun käytävillä. Nynnyt opettajat ummistavat silmiään ja välttelevät vastuutaan. Vanhemmille valehdellaan että kaikki olisi hyvin.

Jessica Schiefauerin kirjassa ja Alexandra-Therese Keiningin siitä ohjaamassa elokuvassa kolme 14-vuotiasta tyttöä saa mahdollisuuden toimia toisin. Salaperäisen taikakasvin nektari muuttaa tytöt väliaikaisesti pojiksi – mutta miten käyttäytyä, kun päästään samalle viivalle?

Fantasia ei kerrokaan ymmärrettävästä ja oikeutetustakin hyvityksen hankkimisesta, vaan avautuu laajemmaksi nuorisotutkielmaksi sukupuolista ja sukupuolirooleista, rakkaudesta ja seksuaalisuudesta.

Näkökulma pysyttelee viisaasti siinä miten nuoret itse asiat kokevat. Jos olisin esimerkiksi opettaja, pyytäisin, jos en lukemaan kirjaa, edes katsomaan elokuvan ja ottaisin sen keskustelun aiheeksi.

Pojat, su 10.2. klo 21.00 Yle Teema & fem

X