Poliisisarja Karppi palaa ruutuun toisella tuotantokaudella

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Sofia Karppi (Pihla Viitala) ja Sakari Nurmi (Lauri Tilkanen) Karppi -sarjan toisella kaudella.
Sofia Karppi (Pihla Viitala) ja Sakari Nurmi (Lauri Tilkanen) Karppi -sarjan toisella kaudella. © Dionysos Films/Yle Kuvapalvelu
Karppi -sarjan johtolankaketjut ovat mielikuvituksellisia ja lunta jälleen pyryttää näyttävän sakeasti esimerkiksi Munkkiniemessä.

Poliisisarja Karppi jatkaa yhtä hengästyttävällä tavalla kuin kahden vuoden takainen ykköskausi. Ykköskausi antoi sarjalle suomalaisen lumipyrytakuun.

Etsivät Sofia Karppi (Pihla Viitala) ja Sakari Nurmi (Lauri Tilkanen) eivät ehkä ole kovin täyteläisiä ihmisiä, mutta tapahtumia riittää kiitettävän paljon ohjaaja Rike Jokelan, Jari Olavi Rantalan ja Kirsi Porkan luomassa sarjassa.

Pidetty esimies Koskimäki päästetään heti päiviltä, mikä voi liittyä Helsinki-Tallinna-tunnelityömaan kummaltakin suulta löytyneisiin identtisiin ruumiisiin. Uudeksi komisarioksi ilmaantuu tiukka mies, Kulju (Matti Onnismaa).

Sarja pääsee Helsinki-dekkareiden kestogalleriaan hämmästyttävällä saavutuksella: Helsingin kaupunki antoi tehdä kaupungintalosta yhden päätapahtumapaikoista. Leena Pöysti esittää pormestaria, jolla on sokea, skeittaava tytär.

Karppi, su 5.4. klo 20.55 Tv1

Lue myös: Paras vuosi ikinä – Kolmekymppiset pitävät välivuoden ja pistävät ranttaliksi

X