Sadan vuoden talo -sarjassa suunnitellaan vanhan ja homehtuneen kodin tilalle uusi talo, joka kestäisi vähintään sata vuotta

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Sadan vuoden talo
Juha-Pekka Ristmeri jättää hyvästit purkutuomion saaneelle lapsuudenkodilleen ja esittelee uuden talon suunnitelmansa. © Yle Kuvapalvelu
Poikkeuksellisen muotoinen talo kätkee sisäänsä työporukan valtavan työn lisäksi väkevät tarinoinnit, tunaroinnit, taidonnäytteet ja väittelyt.

Televisiotuottaja Juha-Pekka Ristmeri on tehnyt esimerkiksi sarjat Satuhäät ja Latela. Uusintasarjassa Sadan vuoden talo hän lähtee rakentamaan taloa vanhempiensa tontille Poriin. Ensin jätetään tunteelliset jäähyväiset homehtuneelle lapsuudenkodille. Sitten aletaan suunnitella taloa, joka kestäisi vähintään sata vuotta.

Ristmeren ajatus on, että talon pitää istua ympäristöön, mutta erottua muista. Samalla talon pitää olla rakennettu puusta ja hyödyntää sekä maalämpöä että aurinkoenergiaa. Arkkitehdin pöydältä syntyy idea kolmionmuotoisesta rakennuksesta.

Vetävästi etenevä tarina imee mukaansa, ei vähiten mainion rakennusmestarin, elämää nähneen ja kiroilevan Esa Dahlin ansiosta. Syntyy hykerryttävää vääntöä suorittavan ja suunnittelevan portaan välillä.

Sadan vuoden talo, maanantai 6.6. klo 18.30, TV1

Lue myös: Lapsiperheen painajainen – Unelmien talosta tuli homekoti, joka piti polttaa poroksi

X