Tanskalaisessa Grow-rikosdraamassa on klassinen hyvä veli, paha veli -asetelma

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Grow
Isän hautajaiset tuovat veljekset taas yhteen. © SUB
Sarja kertoo vastavalmistuneesta pörssimeklarista Adamista, joka on löytänyt nopean rahalähteen huumeiden maailmasta. Hänen tiellänsä seisoo oma veli, poliisina työskentelevä Jakob.

Tanskalainen rikosdraama on useimmiten hyvää, joskus jopa erinomaista ja silloin tällöin keskinkertaista, mutta harvemmin huonoa. Nyt nähtävä kahdeksanosainen Grow kuuluu keskinkertaiseen kastiin. Sarja ilmestyi kesällä Katsomoon nimellä Veriveljet.

Tarina on loppujen lopuksi hyvin perinteinen. On kaksi veljestä. Toisesta on tullut poliisi, toinen alkaa seurata isänsä jalanjälkiä huumekauppiaana. Ja totta kai käy niin, että lainvartijaveli päätyy jahtaamaan rikollisliigaa, johon konnaveli kuuluu. Onko veri vettä sakeampaa ja niin edelleen…

Melko kuluneesta hyvä veli, paha veli -asetelmasta on saatu aikaiseksi ihan mukiinmenevää perusviihdettä. Se ei vihastuta, mutta ei suuremmin ihastutakaan.

Sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut nuori tekijä Milad Avaz. Toteutuksesta näkyy, että pohjoismainen rikoskerronta on miehellä hallussa. Mutta lopullinen persoonallinen näkemys teoksesta puuttuu.

Grow, maanantai 26.9. klo 23.25, Sub

X