Television joulukalenteri virittää joulunodotuksen – Korvatunturin Pulmapisteessä kaksi puutarhatonttua ryhtyy joulutontuiksi

Jaa artikkeliLähetä vinkki
korvatunturin pulmapiste
Joulumuoria esittää Kaisa Sarkkinen, Vimma-tonttua Verneri Lilja, Myrsky-tonttua Minea Lång ja Joulupukkia Pentti Helin. © Annamaria Palsi-Ikonen / Yle
Joulupukki kutsuu kaksi tonttua työharjoitteluun Korvatunturin Pulmapisteelle. Tontut ovat valmiina hommiin, mutta heidän tietonsa joulusta osoittautuvat vielä varsin puutteellisiksi.

Viimeistään television joulukalenteri virittää joulun­odotuksen käyntiin. Suomessa onkin pitkät perinteet, ja vuosikymmenien saatossa on osattu tehdä monta korkeatasoista joulukalenteriohjelmaa. Omaksi suosikikseni on jäänyt FST:n tuottama Plåstretin piraatti-tv vuodelta 1994. Sen 24 jaksoa löytyvät vielä muutaman päivän ajan Areenasta.

Tyypillisesti hyvästä joulukalenterista on löytynyt aina ripaus taianomaisuutta, joka tekee aikuiskatsojistakin lapsenmielisiä. Tänäkään vuonna ei tule pettymystä. Korvatunturin Pulmapiste on viehättävällä tavalla kotikutoinen, juuri niin herttainen kuin kotimaisen jouluohjelman tuleekin olla.

Pääosassa pusaavat puutarhatontut Myrsky (Minea Lång) ja Vimma (Verneri Lilja). He ovat turhautuneita talvilomaansa ja saavat yllättäen mahdollisuuden ryhtyä joulutontuiksi. Sitä ennen on selviydyttävä harjoitteluajasta. Myrskyn ja Vimman seikkailujen lisäksi Teemalla nähdään myös BUU-klubbenin joulukalenteri ja Tanskan television tuottama Joulukuume.

Joulukalenteri: Korvatunturin Pulmapiste, keskiviikko 1.12. klo 8.07, TV2

X